Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

Lo tou cor atzur (6)

25 d'agost de 2021

DIMECRES 18 D’AGOST Novament un bon banyet em desvetlla la jornada de la millor manera possible. La mar estava una mica agitada, per la qual cosa ja no han vingut moltes parelles amb infants molt menuts. En la grandiositat de la mar està la clau de moltes coses. No només per la imatge paradisíaca, sinó

Llegir més

Lo tou cor atzur (5)

23 d'agost de 2021

DIMARTS 17 D’AGOST Ha canviat el clima, sort d’això perquè hi havia una onada de calor veritablement insuportable per tota Sardenya. Al matí, durant l’habitual bany de primera hora no hi havia ningú dins l’aigua. Tanmateix, segueix calenta com si t’estiguessis dutxant ja que l’escalfor dels darrers dies ha estat excessiva. L’arena és blanca i

Llegir més

Més Poetes Catalans (71): Carles Fabregat

23 d'agost de 2021

Carles Fabregat Sans va nàixer a Barcelona el 1951, tot i que resideix a Eivissa des de l’any 1985. Procedeix del camp artístic (escultura, ceràmica, dibuix) i de les arts aplicades (disseny gràfic), així com de la crítica cinematogràfica que començà esporàdicament a la Guía del Ocio de Barcelona i continuà des de 1988 al

Llegir més

La cuina del pom (10): gaspatxo

23 d'agost de 2021

El gaspatxo és una sopa freda elaborada amb ingredients crus, tradicional d’Andalusia i de Portugal. La paraula “gaspatxo” significa originalment “barreja”. És molt refrescant com a plat estival. És lleuger i fàcil de fer i té unes quantes versions, segons els gustos particulars i les comarques o regions on es faci. Porta els mateixos ingredients

Llegir més

Lo tou cor atzur (4)

23 d'agost de 2021

DILLUNS 16 D’AGOST Començar la jornada amb una bon banyet en una platja que encara s’està despertant a la vida és una de les joies de les vacances. Feia anys que no ens hostatjàvem en un hotel a primera línia de mar, cosa que també té però els seus inconvenients. Hi ha trànsit tota la

Llegir més

Tankes a l’Alguer

22 d'agost de 2021

Cap de la Caça, el color tot ho inunda de gran bellesa. El sol es fon darrera, la retina ens captiva. Baix la palmera, veiem com el Sol marxa per la muntanya. La imatge ens enamora tan bella ens alliçona. És l’horabaixa, el capvespre o la tarda, també vesprada. “Taldada” molt nostrada, l’astre deixa la

Llegir més

Més Poetes Catalanes (70): Anna Miralpeix Llovet

22 d'agost de 2021

Anna Miralpeix i Llovet va néixer a Vic a el 1979. Resideix a Manlleu. És llicenciada en Comunicació Audiovisual i formada en estudis musicals i dansa. Es desenvolupa en el món de l’art en disciplines d’escriptora, música i ballarina. * És una de les autores de “Quàntiques! 10 poetes joves en diferencial femení” i ha

Llegir més

Lo tou cor atzur (3)

22 d'agost de 2021

DIUMENGE 15 d’agost Avui és Mig agost, una de les diades més senyalades del calendari a la Barceloneta, el famós Ferragosto de l’estat italià monolingüe. La meua rutina vocacional passa per anar a la platja just a abans de les 8.30. Des de l’habitació es contempla una imatge esplèndida del Cap de la Caça, la

Llegir més

Més Poetes Catalans (69): Antoni Vidal Ferrando

21 d'agost de 2021

Antoni Vidal Ferrando va nàixer a Santanyí el 1945. És poeta, historiador i narrador. Mestre de professió, la seua obra poètica arranca de la seua identitat illenca, per a construir un discurs sobre l’ésser humà contemporani. * El 1967 torna a Mallorca després de tres anys de feina com a mestre a Menorca. * Obtengué

Llegir més

Lo tou cor atzur (2)

21 d'agost de 2021

Dissabte 14 d’agost Ben d’hora, a les 8.30, ja estava a la llarga platja del Lido, just davant de l’hotel Il Gabbiano. M’és fàcil posar-me poètic amb la imatge llunyana del Cap de la caça, gairebé paradisíaca, mentre el sol ja ben situat brilla damunt de l’aigua i dona forma a mil colors. Van apareixent

Llegir més

Lo tou cor atzur (1)

14 d'agost de 2021

De nou empreníem el camí que més ens agrada a l’estiu, el camí que ens és sempre tan car, el camí de la mar de l’Alguer, com tan magistralment va versar Espriu al poema “Per una suite algueresa” . La pandèmia va impossibilitar la nostra vinguda l’any passat, com tantes altres coses. Enguany hem preparat

Llegir més

La cuina del pom (9): fideus a la cassola

11 d'agost de 2021

Les receptes en fideus són de les més tradicionals de la cuina catalana. Tanmateix, durant els darrers anys, aquests plats han caigut malauradament bastant en desús. Avui us explico una recepta molt fàcil, que pot portar ingredients diversos. Jo poso llonganissa i costella de tossino, altres afegeixen xorís de diferents tipus. Ingredients per a 5

Llegir més

Més Poetes Catalanes (68): Estel Julià

11 d'agost de 2021

Estel Julià va nàixer a València el 1962. És poeta i escriptora. Té un màster en Estudios Hispánicos Avanzados per la Universitat de València que ha desenvolupat la seua carrera literària, paral·lela i transversalment, en l’àrea de la investigació literària i les noves tecnologies. * En el període 2006/2009, va impulsar des del Taller de

Llegir més

La cuina del pom (8): calamaret en picada

10 d'agost de 2021

Senzilla i deliciosa recepta de calamars a la planxa amb una picada d’oli, all i julivert. És la demostració que moltes vegades no necessites hores per cuinar un bon plat, amb uns pocs minuts tens una delicatessen. El calamaret a la planxa és un plat molt nutritiu i saludable, ja que porta molt poques calories.

Llegir més

Més Poetes Catalans (67): Raimon Àvila i Castells

10 d'agost de 2021

Raimon Àvila i Castells va nàixer a Barcelona el 1962. És escriptor i dansaire. És professor de preparació corporal per a actors a l’Institut del Teatre i des del 2001 també de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Director de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre entre els anys 2002 i 2006. *

Llegir més