Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

11 d'agost de 2021
0 comentaris

La cuina del pom (9): fideus a la cassola

Les receptes en fideus són de les més tradicionals de la cuina catalana. Tanmateix, durant els darrers anys, aquests plats han caigut malauradament bastant en desús. Avui us explico una recepta molt fàcil, que pot portar ingredients diversos. Jo poso llonganissa i costella de tossino, altres afegeixen xorís de diferents tipus.

Ingredients per a 5 persones:

600 g de costella ja tallada
1/4 de llonganissa
1 ceba
1 tomata madura
Un got de vi
1/2 de fideus del número 2
Brou de verdures
Sal
Julivert
2 grans d’all
Pebre roig
Pebre negre
Colorant
Oli

Elaboració:

Afegeix oli a una cassola i sofregeix la costella. Salpebra-la. Quan comence a daurar-se, afegeix la llonganissa tallada a trossets no molt menuts. Mentrestant vés trossejant la ceba. Afegeix la tomata i que es vagi coent tot plegat. En el mateix oli farem un sofregit amb la ceba, la tomata i el vi ranci: Quan cregues que ja està tot prou daurat, afegeix el got de vi. Deixa-ho tot a foc lent durant uns deu minuts. Durant aquest temps el brou ha d’estar bullint. Afegeix la picada d’all i julivert, i tira de seguida els fideus. Barreja-ho tot. Després tira el brou i fes-ho cuinar durant uns deu minuts, no cal al foc màxim. Deixa reposar uns minuts. Han de quedar sucosets, ni secs ni caldosos.
Acompanyeu el plat d’un bon vi negre de la Terra Alta. Un Cop de mà és molt adequat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!