Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

31 de maig de 2013
0 comentaris

Grup de balls i danses de Campredó

Un dels grans èxits de la fira Mestràlia és justament el fet que al seu redós es van formant grups que ajuden a consolidar-la i, a la vegada, a difondre la festa, la veritable anima mater de tot plegat. Soldevila ja vam promoure a principis del segle XX la creació d’un grup de grallers i tabalers, mentre que ara hem incitat i promogut la creació d’un grup de balls i dances, que ha agafat embranzida i vida pròpia, i hem ideat uns capgrossos que actuïn com a grup d’animació.
La motivació és l’arma veritable del triomf. Els i les membres del grup de balls i dances es mostren justament molt motivats i motivades. Ja han comptat amb moltes actuacions en aplecs i trobades dansaries d’arreu de les Terres de l’Ebre. El seu repertori està format per la jota i els balls  en línia, en els quals uneixen tradició i modernitat. El grup està format majoritàriament per dones, també compta amb una nombrosa representació infantil. Tot plegat,  un conjunt esplèndid, que s’ha expandit fora de Campredó amb membres de Vinallop, Amposta i altres poblacions nostrades. Recentment han fet un pas endavant amb la contractació de dos professors de ball, els germans Flores, d’origen valencià, com a viva mostra que volen progressar en l’art del ball, apart de gaudir de l’activitat.
Al mes de setembre van organitzar una interessant jornada didàctiva i lúdica, que va incloure tallers i danses. A la propera edició de Mestràlia s’encarregaran de l’organització de la  Trobada de grups de ball d’arreu de les comarques centrals dels Països Catalans, la qual estem segur que serà una iniciativa cultural de primer orde i que complaurà molt el públic. La trobada és fruit dels contactes que ja tenen amb la resta de grups dansaires, i també mostra de la seua empenta i capacitat organitzativa.
Mantenen igualment lligams estrets amb el grup de cantors del pub Llar d’Amposta, els quals ja ens han acompanyat en les dos darreres edicions de les Jornades del patrimoni històric la nit del 30 d’abril a redós de la Torre templera de Campredó, aconseguint un ambient lúdic i festiu magnífic

Tot un goig veure-les ballar, tot un goig comptar amb la complicitat de grups de ball i cant d’arreu de les Terres de l’Ebre!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!