Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

13 d'octubre de 2007
0 comentaris

Blocaddicte (36): Manel Zaera

Manel Zaera és un dels pioners blocaires ebrencs i, indubtablement, dels més coneguts. Natural d’Amposta, va cursar els estudis d’enginyeria en Informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Tal com ens mostra el seu currículum professional, és delegat del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya per a les Terres de l’Ebre i treballa  a la Unitat de Sistemes de la Informació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Donada la seva afecció als temes informàtics, va apostar pel fet blocaire molt abans del "boom" que ha portat a una autèntica proliferació  de diaris personals de tota mena a casa nostra, que ha convertit l’Ebresfera en un viver molt peculiar dintre de la Catosfera.

Fent un ràpid resum del contingut del bloc (http://manelzaera.blogspot.com/), hem de dir que s’hi poden trobar  tres tipus d’entrades principalment, la majoria de les quals amb il·lustració pertinent. Primerament, ens fa cinc cèntims de tot allò que és notícia d’actualitat i té relació amb la capital del Montsià. En segon lloc, acostuma a fer anàlisis molt detallades de la situació política de les Terres de l’Ebre i de Catalunya, posant-hi cullerada (el toc personal). Per últim, introdueix nombroses entrades sobre temes informàtics (aquestes, a mi se m’escapen totalment), les quals compten amb nombrosos seguidors, tots aquells que saben amb els ulls tancats com va tot això de les noves tecnologies.

Vaig conèixer-lo personalment l’any passat durant les classes del CAP (Curs d’orientació pedagògica) a la Facultat d’Empresarials de Tortosa, en el qual coïncidírem (i patírem). He de dir que vaig necessitar el seu ajut quant a apunts i informació en alguna ocasió (el CAP es va convertir en la meua autèntica creu, tot i que al final me’n vaig eixir!!!). De fet, ja teníem coneixement l’un de l’altre de manera virtual, ja que seguíem amb assiduïtat els nostres blocs respectius i ens solíem llegir en les nostres habituals participacions en la premsa escrita comarcal. A més, és casat amb Maria Jesús Rebollo, una alumna d’anglès i francès, històrica i estimada, de la nostra acadèmia, Nessie School of Languages.

To make it short, Manel Zaera és un dels baluards de l’Ebresfera que aporta nombroses propostes per a la seua dinamització. Li hem d’agrair que fos l’autor de l’anagrama "Sóc un bloc ebrenc" que ens dóna identitat al nostre col·lectiu blocaire. Molt sovint hem intercanviat opinions, no sempre coïncidents, però aquesta és la veritable grandesa de la llibertat de pensament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!