Presentació de “El vertigen del trapezista”

 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE

El vertigen del trapezista
de Jesús M. Tibau

L’acte tindrà lloc el dimecres 12 de març, a les 8 del vespre, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. Estrella Ramon, escriptora, llegirà algun dels contes del llibre.

El vertigen del trapezista            

L’autor va caure enamorat d’aquest títol, El vertigen del trapezista, de seguida que el va trobar en un bloc del mateix nom, que molt amablement l’ha cedit per a aquest llibre. Aquest recull inclou 34 contes on els personatges sovint busquen el fràgil equilibri entre el passat i el futur, entre els somnis i la realitat, i aquesta indecisió pot arribar a provocar vertigen. Amb tendresa i sentit de l’humor, Tibau ens presenta petits retalls d’històries que ens faran pensar, o que ens deixaran un somriure simpàtic als llavis. Alguns d’aquest relats han estat premiats amb el premi Valldoreix 2004, el Premi de les Lletres Vila de Corbera 2006, el tercer lloc als Premis La Mar de les Lletres 2006 de Calafell i l’accèssit al premi Joan Cid i Mulet de Jesús.  

Jesús M. Tibau
Jesús M. Tibau (1964) és fill de Cornudella de Montsant, tortosí d’adopció i, com acostuma a dir, aspirant a viure del “cuento”, ja que la narrativa breu és el gènere on es troba més a gust. Abans d’El vertigen del trapezista, ha publicat dos reculls de contes, Tens un racó dalt del món (2001) i Postres de músic (2005), amb què va guanyar el Premi Marià Vayreda, i ha col·laborat en diversos reculls col·lectius: L’angoixa del retratista (1999), El brogit de l’Ebre (2003), Contes coordinats (2006), L’altre Nadal (2006) i Estius a l’Ebre (2007). Entre altres premis, també ha guanyat el Premi Valldoreix 2004 i el premi de les Lletres Ciutat de Corbera 2006, per dos contes inclosos en aquest recull. Des d’abril de 2007 gestiona un bloc literari amb molta activitat on, entre altres coses, proposa jocs literaris tots els dimecres.
El vertigen del trapezista és el nom del darrer recull de contes que ha publicat l’escriptor prioratí, afincat a Tortosa, Jesús M. Tibau. Era un llibre esperat, després de l’èxit de públic i de crítica assolit per Postres de músic (premi Marià Vayreda de 2005).

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *