Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

26 de gener de 2008
0 comentaris

Inauguració de l’exposició de Francesc Llop i Marqués

 

 

Avui dissabte, a les 19 hores, al casal F. Llop de Campredó s’inaugura l’exposició de pintures monogràfica de Francesc Llop i Marqués (Campredó 1873 – Barcelona 1970), que organitzem des de l’Associació Cultural Soldevila i els Amics de Francesc Llop. És un nou homenatge al campredonenc més universal, un pintor impressionista que va ser membre de l’associació humorística l’Arca de Noé (reunia artistes i literats amb cognom animal) i de la tertúlia dels Quatre gats durant les primeres dècades del segle XX, i que va ser altament guardonat al llarg de la seua llarga vida artística.
A nit vàrem acabar de montar l’exposició, amb l’ajut del dissenyador campredonenc Joan Curto, del pintor amateur local Eduard Gas, de Josep Esquerré representant d’ERC al Consell Assessor, i de Damià Grau president de Soldevila. Consta de quadres de propietaris campredonencs (Àngel Mulet, Josep Badía, Francesc Aragonés, Josep Antoni Castells, la pintora Neus Arasa), i d’altres cedits pel marxant d’art tortosí Domingo (propietari d’Antiquus). També s’exposen els quadres propietat de l’Associació Amics de Francesc Llop, que va ser creada el 2001 amb la intenció de recuperar l’obra de l’il·lustre pintor i dotar el nostre poble d’un Fons d’art. Creiem que hem aconseguit reunir una bona quantitat de quadres i dibuixos, que donen testimoniatge de les seues excel·lències com a paisatgista, colorista i dibuixant. La seua biografia va ser publicada per Joan Basté l’any 1991, un llibre monogràfic que també podrà ser consultat per tots els visitants a l’exposició. També comptem amb la maqueta de la caseta on va nàixer (a l’horta de Font de Quinto-Raval del Pom), que va construir Ramon Marqués (un dels artistes amateurs més prestigiosos que hem tingut a Campredó, en la seua tasca de pessebrista, miniaturista i picapedrer), una autèntica obra d’art. 
Avui és d’aquells dies bonics per a un poble com Campredó, ja que podrem gaudir d’un acte cultural de primer ordre. L’exposició podrà ser visitada durant el cap de setmana fins al dia 9 de febrer de les 18 a les 21 hores.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!