Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

16 de desembre de 2007
0 comentaris

Tots i totes al CampreBloc: us esperem

Avui diumenge 16 de desembre, tindrà lloc la celebració del CampreBloc, una jornada blocaire que organitza l’Associació Cultural Soldevila. Donarem el tret d’inici a les 17.30 al Casal Francesc Llop de Campredó, situat al carrer de Benicarló. El blocaire ampostí Jesús Ferré (http://jesusferre.blogspot.com/), molt amablement, l’ha situat al google maps per aquells que ho vulguin consultar. Tal com ja hem vingut anunciant en diverses ocasions i mitjançant nombrosos diaris personals on line d’arreu del territori (la qual cosa agraïm de tot cor), hem distribuït la jornada en quatre  apartats diferents, que donaran mostres de la nostra gran riquesa blocaire.
Primerament, rebrem la salutació de benvinguda per part de l’alcalde de Campredó, Joan Sanahuja. El primer apartat estarà dedicat a l’exhibició de blocs campredonencs, que han proliferat durant els darrers mesos. Concretament, es presentaran  blocs dels seüents autors: Gerard March "Lo sifo" (http://sifo3.blogspot.com/),  Manel Sanahuja "Lo barber" (http://www.lobarber.blogspot.com/), Clara Álvarez "Calgru" (http://www.calgru.blogspot.com/), Gabi Ruiz "Gabi opina" (http://gabiopina.blogspot.com/), Oriol Gracià "Lo Gayter de l’Ebre" (http://oriol-gracia.blogspot.com/),   i "Meikinof" (http://www.meiquinof.blogspot.com/), Emigdi Subirats "Lletres ebrenques" (http://blocs.mesvilaweb.cat/emigdi), "Poemes i lletres" (http://poemesilletres.blogspot.com/) i Nessie School (http://blocs.mesvilaweb.cat/Subirats);  a més dels col·lectius "Campredó templer" (http://campredotempler.blogspot.com/), i el de la  UE Campredó(http://uecampredo.blogspot.com/) . Creiem que estem en condicions de reivindicar el fet blocaire campredonenc com una singularitat de l’Ebresfera. Els i les blocaires campredonencs/ques es mostren molt actius i actives amb moltes actualitzacions setmanals. A més, creiem que només ens superen en nombre de blocs poblacions molt més grans com Tortosa, Amposta o Flix. 
La segona activitat del dia serà la tertúlia del JordiBloc, la celebració de la qual va nàixer a partir de la secció Blocaddicte d’aquest mateix bloc, que incloïa un total de 8 blocaires amb aquest nom tan característic dels Països Catalans. Tots ells són actius blocaires que ens faran cinc cèntims de les seues activitats. Concretament, hi prendran part: Jordi Arrufat "Shinkausen a la Petja" (http://jordiarrufat.blogspot.com/), Jordi Jordan  "De l’Ebre" (http://www.jordijordan.blogspot.com/),  Jordi Perales (http://jperales25.blogspot.com/), i Jordi Andreu  "Remote Viewers" (http://jordiandreucorbaton.wordpress.com/).
Tot seguir passarem a fer el lliurament del premi al Top Ten ebrenc, una mena de concurs en el qual han pres part nombrosos blocaires ebrencs que ens han fet cinc cèntims de les seves preferències blocaires. Ja podem avançar que el bloc guanyador, amb total seguretat, serà el de La Marfanta (http://www.lamarfanta.blogspot.com/), del periodista tortosí del diari "El Punt" Gustau Moreno, el veritable bloc estel·lar de casa nostra. Ens sentim orgullosos del fet que Campredó ha aconseguit situar dos diaris personals, aquest i Calgru, entre els deu més votats de l’Ebresfera.
Tancarem l’atapeïda jornada amb la presentació dels "podcasts d’asteroides" del blocaire de "El Basar de les espècies" (http://www.basar.cat/),  i editor calero Jaume Llambrich, que ha volgut lligar l’íntima connexió entre música i poesia. Sentirem alguns d’aquests podcasts, els quals inclouen poemes d’autors ebrencs: Gerard Vergés, Zoraida Burgos, Joan Cid i Mulet, Emigdi Subirats, Gustau Moreno, Manel Pérez i Bonfill, Joan-Elies Adell, etc.
El Consell Assessor de Campredó ens oferirà un refrigeri per acabar la jornada amb un bon sabor de boca. La intenció dels organitzadors del CampreBloc és ajudar a engrandir aquest fenomen tan singular que és l’Ebresfera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!