El Mont

No és el món

5 de març de 2012
0 comentaris

La Llei de Maat – Rebuig a la pena de presó permanent revisable.

El Consell de l’Advocacia Catalana rebutja la instauració de la pena de presó permanent revisable

 
 
29-02-2012 | Nota de Premsa

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els 14 Col·legis d’Advocats de Catalunya,  posa de manifest el seu rebuig a les propostes de reforma anunciades pel ministre de justícia Alberto Ruiz-Gallardón, el passat 25 de gener, durant la Comissió de Justícia del Congrés, per les quals promou la possible instauració de la pena de presó permanent revisable. Gallardón va ratificar la seva intenció de tirar endavant aquesta proposta durant la reunió que va mantenir el passat dijous, 23 de febrer, a Madrid a la seu del Consejo General de la Abogacía Espanyola (CGAE), amb els degans de tots els Col·legis d’Advocats de l’Estat Espanyol.

El Consell de l’Advocacia Catalana considera que la reforma que es pretén dur a terme “és contrària als articles 10, 15 i 25 de la nostra Carta Magna, pel fet de no tenir en compte que les penes privatives de llibertat s’han d’orientar a la reeducació i a la reinserció social”, i afegeix que “tota pena que no compleixi aquest requisit atempta contra l’article 15 de la Constitució”.

El Consell de l’Advocacia Catalana considera que “el poder legislatiu no ha de modificar o crear lleis sota la pressió de les forces mediàtiques, sinó que ha d’actuar sempre sota el respecte dels principis fonamentals que emparen el nostre ordenament jurídic”. Per al Consell “la presó constitueix el fracàs de la societat”, i proposa com a alternativa “dirigir la política criminal a les penes alternatives que permetin i facilitin la reinserció”. D’aquesta manera “es descongestionarien les presons i es reduiria la despesa pública”.   

El Consell també vol recordar que “som el país de la UE amb la taxa d’empresonament més alta tot i que tenim l’índex més baix de criminalitat”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!