16 de desembre: CampreBloc

 

Ja s’apropa la celebració del CampreBloc, que  tindrà lloc el diumenge 16 de desembre a partir de les 17.30 hores, al Casal "Francesc Llop i Marqués" de Campredó. Serà una nova trobada blocaire en la qual hi prendrà part una important representació de l’Ebresfera, la qual ja supera de llarg els dos centenars de membres. Volem donar-li un gran relleu  a aquest acte, atès que serà el primer que organitzem des de l’Associació Cultural Soldevila, que formarà part d’un cicle d’activitats en les quals volem treballar el camp de les noves tecnologies, la literatura, la música popular, la pintura, la defensa del patrimoni arquitectònic medieval, els contes infantils, etc.
Donarem el tret d’inici amb la presentació dels blocs d’autors campredonencs, que ja comencen a fer goig en nombre: Campredó templer (http://campredotempler.blogspot.com/), Lo sifo (http://sifo3.blogspot.com/), Lo barber (http://www.lobarber.blogspot.com/), Calgru (http://www.calgru.blogspot.com/), Gabi opina (http://gabiopina.blogspot.com/), UE Campredó (http://uecampredo.blogspot.com/), els d’Oriol Gracià (http://oriol-gracia.blogspot.com/),  els d’Emigdi Subirats (http://blocs.mesvilaweb.cat/emigdi) ; mentre que estem en condicions d’avançar que hi haurà  alguna altra novetat durant la propera setmana.
Posteriorment, celebrarem la tertúlia del JordiBloc. Aquest curiós nom, que pot sorprendre més d’un blocaire,  fa referència al fet que convidarem blocaires ebrencs que porten aquest nom tan popular arreu dels Països Catalans. La idea va sortir a partir de la secció Blocaddicte d’aquest mateix bloc, la qual incloïa precisament la xifra de 8 blocs d’autor que es deien Jordi. De moment, ja han confirmat la seua presència: Jordi Jordan (http://www.jordijordan.blogspot.com/), Jordi Arrufat (http://jordiarrufat.blogspot.com/), Jordi Perales (http://jperales25.blogspot.com/), Jordi Andreu (http://jordiandreucorbaton.wordpress.com/) i, provablement, Jordi Roig (http://loportalderemolins.blogspot.com/). Qualsevol altre Jordi que no hagi estat convidat, és perquè se’ns ha passat per alt, el qual, pot, òbviament, posar-se en contacte amb nosaltres si està interessat en  participar-hi. La nostra intenció ha estat donar-li una dimensió ebrenca a aquesta trobada blocaire, per poder tenir una més gran difusió i assistència de públic, i per continuar treballant per engrandir l’Ebresfera. Estem orgullosos del fet que Campredó és un dels pobles d’arreu de les comarques centrals dels Països Catalans amb més gran efervescència blocaire.
També farem la presentació dels bellíssims "podcasts" que enregistra el company blocaire Jaume Llambrich, d’El basar de les espècies (http://www.basar.cat/), el darrer dels quals està dedicat a Joan Cid i Mulet, en el centenari del seu naixement.
Finalment, farem el lliurament del premi Top Ten ebrenc, al millor bloc de les comarques centrals dels Països Catalans, després que tot un seguit de blocaires estan enviant-nos les seues votacions. Encoratgem encara tot aquell que no hi hagi pres part a fer-nos arribar el seu vot. El premi consistirà amb el lliurament d’un lot de llibres de l’editorial Cossetània de Valls. De moment, el bloc de La Marfanta (http://www.lamarfanta.blogspot.com/) és el claríssim favorit a emportar-se el premi. Jo estic contentíssim d’ocupar el segon lloc, la qual cosa m’encoratja a continuar amb la meua intensa feina blocaire.
Acabarem l’atapeïda jornada amb un refrigeri del qual se n’encarregarà el Consell Assessor de Campredó. Ja sabeu que molta gent acudeix als actes per la pasteta i la mistela, més que per l’interès en les noves tecnologies, i s’ha de buscar clientel·la com sigui.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *