Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

27 de novembre de 2007
1 comentari

Canvi de data del CampreBloc

  
La celebració del CampreBloc tindrà lloc finalment el diumenge 16 de desembre a partir de les 17.30 hores, al Casal Francesc Llop de Campredó. Hem hagut de canviar la data perquè coincidia amb la manifestació organitzada per les plataformes ebrenques a Tortosa, en la qual volem participar per protestar contra el projecte de desdoblament de la N-340 del ministeri de foment que té previst dividir els  nuclis urbans del nostre poble.
Volem donar-li un gran relleu  a aquest acte, atès que serà el primer que organitzem des de l’Associació Cultural Soldevila, que formarà part d’un cicle d’activitats en les quals volem treballar el camp de les noves tecnologies, la literatura, la música popular, la pintura, la defensa del patrimoni arquitectònic medieval, els contes infantils, etc.
Donarem el tret d’inici amb la presentació dels blocs d’autors campredonencs, que ja comencen a fer goig en nombre: Campredó templer, Lo sifo, Lo barber, Calgru, Gabi opina, UE Campredó, els d’Oriol Gracià i els d’Emigdi Subirats.
Posteriorment, celebrarem la tertúlia del JordiBloc. Aquest curiós nom, que pot sorprendre més d’un blocaire,  fa referència al fet que convidarem blocaires ebrens que es diuen Jordi. De moment, ja han confirmat la seua presència: Jordi Jordan, Jordi Arrufat, Jordi Perales i Jordi Andreu. Qualsevol altre Jordi que no hagi estat convidat, és perquè se’ns ha passat per alt, el qual, pot, òbviament, posar-se en contacte amb nosaltres si li interessa participar-hi. La nostra intenció ha estat donar-li una dimensió ebrenca a aquesta trobada blocaire, per poder tenir una més gran difusió i assistència de públic.
També farem la presentació dels bellíssims "potcasts" que enregistra el company blocaire Jaume Llambrich, d’El basar de les espècies, el darrer dels quals dedicat a Joan Cid i Mulet, en el centenari del seu naixement.
Finalment, farem el lliurament del premi Top Ten ebrenc, al millor bloc de les comarques centrals dels Països Catalans, després que tot un seguit de blocaires estan enviant-nos les seues votacions. Encoratgem encara tot aquell que no hi hagi pres part a fer-nos arribar el seu vot. El premi consistirà amb el lliurament d’un lot de llibres de l’editorial Cossetània de Valls.
Acabarem l’atapeïda jornada amb un refrigeri del qual se n’encarregarà el Consell Assessor de Campredó. Ja sabeu que molta gent acudeix als actes per la pasteta i la mistela, més que per l’interès en les noves tecnologies, i s’ha de buscar clientel·la com sigui.

  1. Col·lectiu 1707

    27 Nov, 2007

    El dissabte 1 de desembre hem de sortir al carrer

    General – Publicat per 1707 @ 11:33

    I els del Col·lectiu 1707, tot i ser de Lleida i no tenir servei de rodalies amb Barcelona,  sortirem al carrer i cridarem que   "Som una Nació i diem PROU! Tenim el dret de decidir sobre les nostres infraestructures". O potser és justament per això que sortirem, perquè nosaltres, els lleidatans, som els que patim més la mala situació de les infraestructures a Catalunya. Nosaltres, des de Ponent, no tenim problemes amb la connexió de proximitat amb la capital, senzillament no tenim connexió de proximitat. Som perifèria perquè Catalunya, en aquests anys de pseudodemocràcia, no ha estat capaç d’establir l’entramat d’infraestructures que uneix, enforteix i modernitza el territori.

    I la raó? La incapacitat política dels nostres representants de no veure-hi més enllà de la legislatura i de les fronteres de l’Estat i de la subordinació econòmica d’un empresariat narcotitzat en els salons ministerials de la Villa y Corte. Ara sembla que s’han adonat, polítics i empresaris, que el país ha perdut pistonada en el concert europeu, i fins i tot en l’Estatal, i que el procés de regionalització i subordinació autonòmica és fruit justament de la innocència del nacionalisme regeneracionista i del no menys il·lús progressisme federalista. 

    I ara, gràcies a la capacitat negociadora dels catalans i de les polítiques de regat curt i peix al cove, les inversions en infraestructures depenen de la bona voluntat de Estat, no pas de les necessitats del territori i de la lliure decisió dels ciutadans.  I aquest Estat ja ha pres una decisió per nosaltres: un desenvolupament centralista que inverteix on i quan convé per els interessos d’aquesta concepció centralitzada. Madrid és el centre i  ha esdevingut una capital europea de primer ordre, en part gràcies a les aportacions i a les renuncies de "comunidades" com la nostra. 

    Si ens integrem a l’Estat perdem el dret a decidir sobre aeroports, autopistes, xarxa ferroviària, telefònica… sobre sobirania. Espanya té el seu projecte de nació més o menys definit, i en aquest projecte compten amb nosaltres com a combustible que cal cremar per enlairar-lo. Hem de decidir si volem ser un part d’aquesta idea o un tot amb projecte propi.

    Hem de decidir si volem continuar trucant a la casa de l’amo sempre que vulguem alguna cosa. Hem de decidir si hem de perdre totes les energies explicant-nos una i mil vegades per poder aconseguir un rosegó d’inversions.

    Hem de decidir si volem decidir. 

    Nosaltres serem a Barcelona el dia 1, i cridarem que som una nació… O no! Cridarem que volem la independència perquè el dret a decidir ja ens l’han furtat quatre llestos de Madrid, que ens van endossar un Estatut de fireta, i uns quants, bastant,  il·lusos de Catalunya, que hi votar que sí.

    Nosaltres serem a Barcelona, i tu… Tu que faràs, continuaràs criticant des del sofà la política en general i la catalana en particular? No critiquis els polítics perquè no fan res que tu no facis, ells tan sols són el reflex de la societat que els vota, i tu des del sofà el seu millor exemple. Dissabte no proclamarem la independència, però, no en dubteu, n’estarem marcant el camí. 

    Ja ho hem decidit: DISSABTE A BARCELONA. 

    http://www.decideixodecidir.cat/ 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!