Nacional 340 entre Campredó i Font de Quinto: Ni parlar-ne!

Aquest matí s’ha realitzat un ple extraordinari de l’Ajuntament de Tortosa, en el qual s’ha aprovat una moció de consens entre tots els grups municipals que insta la Corporació tortosina a presentar al·legacions a l’actual proposta de traçat del desdoblament de la N-340, atès que divideix els nuclis urbans de Campredó i de Font de Quinto-Raval del Pom. Ens hem de felicitar d’aquest acord ja que estem davant d’un tema de gran importància com a poble, en el qual no ens valen les habituals  lluites partidistes.

A l’esmentat ple hi hem assistit uns/es 70 veïns i veïnes de Campredó, donada l’alta preocupació existent a la població quant a la construcció d’aquesta infraestructura (de 10 a 12 metres d’alçada) que ens hipotecaria les nostres possibilitats de creixement futures i provocaria un impacte visual de grans dimensions. El passat dijous 11 d’octubre, vàrem celebrar una multitudinària assemblea popular al Casal cultural Francesc Llop, en la qual l’alcalde pedani Joan Sanahuja ens féu cinc cèntims del projecte i discutírem la campanya en favor d’un canvi de traçat. Vàrem decidir que calia donar una resposta ciutadana unànime davant d’aquesta nova agressió al nostre territori, i que seria important poder comptar amb al·legacions de pes de l’ajuntament tortosí, i aconseguir un consens quant a una nova proposta amb la resta de municipis ebrencs afectats (Amposta, L’Aldea, etc.).   

Les diferents associacions campredonenques han tingut una resposta magnifica. Hem de destacar d’una manera especial l’activitat desenvolupada per l’associació Campredó Jove, que han realitzat una intensa campanya de propaganda ciutadana i de recollida de signatures contrària a aquest projecte de traçat. La jove Àngela Curto ha dissenyat unes camisetes que inclouen el logotip de la nostra campanya, amb un home partit per dos que simbolitza la separació Campredó-Font de Quinto-Raval del Pom. El proper cap de setmana tornarem a fer sentir la nostra veu de rebuig al projecte del Ministerio de Fomento durant les diverses activitats esportives que tindran lloc a la població: partit de futbol de la UE Campredó, bicicletada entre Tortosa i Campredó. 

Em sembla molt important el fet que el Consell Assessor de Campredó (òrgan municipal) vulgui encapçalar l’oposició a aquest traçat. Torno a repetir que també valoro molt positivament la decisió presa avui en el ple municipal de Tortosa, tot i que hi ha hagut algun polític que ha volgut posar cullerada política, recordant temps d’Aznars prehistòrics quan qui ha dissenyat aquest projecte han estat els membres del PSOE. Qui mana al Ministerio de Fomento? Em sembla que ni Ibarretxe, ni ERC, ni CiU, ni ICV, ni Els Maulets. La idea d’anar tots a una és molt bonica, però alguns fan sempre prevaler les seues tàctiques de partit. Què s’ha fet durant els darrers anys per oposar-se a aquest traçat i el govern municipal era presidit per un polític del mateix color que el de la Moncloa? Cal presentar una alternativa creïble, que forci a canviar un traçat esbojarrat que ens imposen des de Madrid estant.  Tampoc no ens val la idea que és un projecte molt important per al territori ebrenc, ja que, d’aprovar-se, per a nosaltres suposaria una hipoteca irreversible: envoltats com ens trobem de dos polígons industrials, l’autovia Tortosa-Aldea i aquesta nova infraestructura. Seríem el clot del territori. No som municipi (ja és prou greu, no ens han deixat ser-ho) i ens hem de defensar davant d’aquestes injustes agressions.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *