Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

14 d'octubre de 2007
1 comentari

Blocaddicte (37): Jesús Ferré

Aquest és un bloc ebrenc Jesús Ferré és un dels  blocaires ebrencs més apassionats i originals, que ens encomana tendresa i simpatia amb la frase "mirem-ho a quatre ulls, els teus i els meus". Acaba d’endegar en el seu diari personal on line (http://jesusferre.blogspot.com/) una curiosa secció que porta com a nom "Cuinant la història dels blocaires ebrencs", en què ens aporta un seguit de videos que fan referència a afers tecnològics i pecaluaritats blocaires de vora l’Iber. Llàstima que no tinc altaveus a cap dels meus dos ordinadors (a casa i l’oficina), amb la qual cosa no puc fer el seguiment adequat d’aquestes interessants gravacions que de ben segur aporten un bon grapat de coneixements. Militant d’ERC, Ferré és enginyer tècnic i fa molts d’anys que es dedica al foment de la comunicació local per internet a la seua ciutat natal, a través del portal Amposta Xarxa Ciutadana  i de l’associació Internautes d’Amposta (Atictes), que organitzen l’Ebre Ian party i les Jornadis ÀTIC sobre Tecnologies de la Informació i Comunicació. La seua confiança en el desenvolupament tecnològic el va portar a ser el pioner en la creació d’una web d’Amposta el 1996 (www.tinet.org/~jff/amposta) i a la redacció del llibre electrònic "Amposta XC" sobre Internet i Amposta l’any 2004.

Vaig conèixer-lo personalment en motiu de la celebració de l’Ebrebloc a Tortosa al febrer de 2007. En tot moment vaig poder comprovar el seu entusiasme pels temes informàtics i tecnològics que l’han portat a ser un veritable referent de l’Ebresfera. Valoro molt positivament les jornades sobre les noves tecnologies que s’organitzen a la capital del Montsià, ja que és la millor manera de "fer poble" i que Amposta encapçali aquesta revolució tecnològica a les Terres de l’Ebre. D’aquesta manera es construeix una ciutat dinàmica i emprenedora, adjectius que m’agraden molt més que el de "capital".

He de recomanar aquest bloc especialment a aquells que els agradin les noves tecnologies, com ja vaig fer amb el passat post de l’altre ampostí especialista en tecnologia informàtica, Manel Zaera. També, per suposat, el poden seguir tots aquells ebrencs i catalans interessats en saber què es cuina a l’Ebresfera i quina gastronomia virtual podem oferir al món.

  1. Moltes gràcies per la menció, no feia falta, pero estic molt agraït. Sóc un atent seguidor de les teves creuades escrites i t’he mencionat al videobloc al que participo la cuina de jesus, en l’episodi que feia una modesta interpretació personal de la història dels blocaires ebrencs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!