Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

4 d'abril de 2009
0 comentaris

Centre Català de Negocis: empresaris per l’Estat Català

Quan no hi ha direcció política capaç d’impulsar un projecte independentista apareixen en el món associatiu català entitats diverses que miren de suplir aquesta mancança conjuntural. Una d’aquestes iniciatives és el Centre Català de Negocis (http://www.ccn.cat).

Amb el pragmatisme que caracteritza el seu ram, els membres del CCN que he tingut ocasió d’escoltar proposen l’adopció de mesures concretes i objectius realitzables a curt i mig termini. L’espoli fiscal del nostre país ha assolit unes proporcions insuportables que converteixen en ruïnosa la pertinença a Espanya, fins i tot pels sectors empresarials que fins ara s’avenien al manteniment de l’ordre establert que l’Estat garantitzava.

Els emprenedors que vinculen la seva prosperitat a la general del país assumeixen la responsabilitat, junt amb les forces sindicals autòctones, la intel·lectualitat nacional i les forces polítiques amb sentit d’estat, de crear a curt termini una majoria social i electoral capaç de fer possible aquest objectiu. El sorgiment d’aquest col·lectiu d’empresaris per l’Estat Català és un indicador de l’abast que pot arribar a adquirir la reivindicació nacional catalana. El repte, en l’hora present, és trobar les fórmules d’articulació d’aquestes energies que desperten al si de la somorta societat catalana.

Post Scriptum, 31 de juliol del 2017.

Al si del món empresarial català Foment del Treball s’ha posicionat frontalment contra el procés d’independència fent seva la impostura del “cop d’estat jurídic” difosa pel govern espanyol. EL CCN ha respost amb un comunicat contundent publicat ahir.

Post Scriptum, 16 de desembre del 2020.

Les associacions empresarials addictes a l’ordre espanyol (FTN, en lloc destacat) no han paït que les candidatures Eines de País, amb el suport de l’ANC, guanyessin les eleccions de fa dos anys a les cambres de comerç catalanes. Ara que el líder visible d’aqueix moviment, Joan Canadell, ha fet el pas a la política, immediatament tot l’aparell mediàtic contra-independentista, la fiscalia, i el progressisme abstracte i banal (PSC, Comuns i ERC) s’hi han abocat en contra seva. Els apòstols del pragmatisme, de la gestió en lloc del conflicte, i l’eixamplament de la base demostren, un cop més, la impostura dels seus plantejaments i la incompetència dels seus dirigents, quan sistemàticament blasmen personalitats de solvència professional i patriòtica contrastada, com és el cas de Joan Canadell o Ramon Tremosa. El cas de Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, destituït per encobrir la incompetència d’aqueix departament en mans d’ERC durant l’actual pandèmia del coronaavirus, és ben bé el contrari, premiat amb un alt càrrec a la patronal PIMEC, portes giratòries dins del subsistema autonòmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!