Poetes catalanes (174): Anna Rossell i Ibern

Anna Rossell Ibern va nàixer a Mataró el 1951. És filòloga, crítica literària, gestora cultural i escriptora: poesia, novel·la, microrelat, teatre. Professora de llengua alemanya en l’Institut Goethe i a l’Escola Oficial d’Idiomes de Barcelona. Professora i investigadora de la llengua i la literatura alemanyes a la Universitat Autònoma de Barcelona fins a desembre de 2009.

* Recerca en teatre alemany (Volksstück i Relacions del director teatral alemany Erwin Piscator amb la Guerra Civil Espanyola) i narrativa alemanya (literatura de la postguerra) en la Universitat de Bonn, la Freie Universität de Berlín i la Akademie der Künste, també de Berlín.
* Es dedica en l’actualitat plenament a la poesia, a la literatura creativa, a la crítica literària i a la gestió cultural.
* Com a crítica literària és Cap de Secció i membre del Consell Editorial en el setmanari d’arts, ciències i humanitats Las nueve musas.
* Col·labora regularment en diverses publicacions nacionals i internacionals: Quimera (Revista en paper), Las nueve musas, La Náusea (castellà), La Nàusea (català), Núvol, Crítica de librosContemporary Literary Horizont Magazine (Revista en paper), Periódico de Libros. Lecturas críticas, Delirium Tremens, Revista Literaria de alcance internacional, Revista Literaria Otras Palabras, Taller de Letras, LetrasTRL, Ágora de arte gramático, Mundo literario de Limache, Realidades y Ficciones, Revista Literaria “Pluma y Tintero”, Serra d’Or (Revista en paper), MALABIA
* És membre de la ACEC (Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya) i de la Associació d’Escriptors en Llengua Catalana

Obra poètica
* 2010- La ferida en la paraula, 2011- Quadern malià / Cuaderno de Malí, 2011- La Veu per companya, 2013- Àlbum d’Absències, 2014- Viaje al pais de la tierra roja – 2014- Viatge al pais de la terra roja 2015- Alma escarchada / Ànima gebrada / Suflet înghețat 2015- Auschwitz-Birkenau. La prada dels bedolls / La pradera de los abedules, 2015- Auschwitz-Birkenau. La prada dels bedolls / La pradera de los abedules

Novel·la
* 2011- Mondomwouwé 2012- Aquellos años grises (España 1950-1975) 2014- Aquells anys grisos: (Espanya 1950-1975) 2014- El meu viatge a Togo 2014- Mi viaje a Togo 2014- Mondomwouwe, 2020- Barcelona, aquellos años. El despertar de una conciencia, 2020- Barcelona, aquells anys. El despertar d’una consciència

Llibres de viatge
* 2006- Mi Viaje a Togo 2014- El meu viatge a Togo 2014- Viaje al país de la tierra roja: (Togo y Benín) 2014- Viatge al país de la terra roja: (Togo i Benín)

Traduccions
* 1987- El Elegido (Der Erwählte, de Thomas Mann) 1989- Thomas Mann y los suyos (Thomas Mann und die Seinen, de Marcel Reich-Ranicki)1993- ¡Happy birthday, turco! (Happy birthday, Türke!, de Jakob Arjouni)

BREU ANTOLOGIA POÈTICA

http://www.annarossell.com/ca/galeria/anna-rossell-recita-seu-poema-dia-qualsevol

Anna Rosell Ibern – Deixar el racó de món del qual

Afegeix un comentari