Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

2 d'octubre de 2006
Sense categoria
8 comentaris

JO NO VULL UN PRESIDENT ESPANYOL

Si al setembre molts blocaires vàrem seguir la campanya: jo també vull un estat propi per als Països Catalans (alguns deien per a Catalunya), crec que ara cal un de similar que digui: Jo no vull un president espanyol per a la Generalitat. S’entén de qui estic parlant. Els partits polítics pactaran depenent dels seus interessos particulars. No puc entendre de cap de les maneres que ERC pacti amb el PSOE, però tampoc que CiU estigui sempre en mans dels grans capitalistes barcelonins, que impossibilitin el pacte nacional de Catalunya, que suposaria un govern entre CiU i ERC (malgrat diferències ideològiques i estratègiques). Crec que una campanya com aquesta ajudaria a crear un estat de la qüestió, que demostri allò que molts catalans volem.

  1. Començo a estar-ne tip d’aquest discurs. Jo el que vull és que el meu país sigui sobirà, qualsevol altre discurs ja sobra. Partir de la premisa que un no vol un president espanyol pressuposa que el president de la Generalitat ha de ser el candidat de CiU (jo particularment no m’agrada ni un ni l’altre). Jo el que espero és ERC pacti (SI ÉS QUE HO HA DE FER), amb el partit que assumeixi més punts del seu programa, ras i curt. A partir d’aquí que presideixi el país qui més s’ho guanyi (vosaltres creieu que Mas és menys espanyol que Montilla? si us plau no em feu riure). Jo us proposo una altra campanya, a tots aquells que no voleu un president espanyol, perquè no demaneu als “sobiranistes” de CiU, que facin president al candidat d’ERC?

  2. Montilla va dir l’altre dia que un pacte entre nacionalistes (ell ja s’ auto-esclou), seria molt perillós perquè mos tirariem a tota la resta d’Espanya en contra. Este al que els del seu propi partit fora micros li diuen "xarnego", este que no sap parlar català i no s’en dona vergonya, este que quan va convindre va pactar en lo PP en contra dels escriptors catalans. Ara què vol?

    ERC té de fer un pacte en CIU per a defensar el ¨païs, quan haguessem aconseguit la independència, allavons ja mos podre barallar tot lo que vulguessem. Mas, no em cau gens bé, però en les ganes que té de ser

  3. Tots dos candidats ho són, d’espanyols, el de CiU i el del PP. Tots dos parlen castellà a casa amb la dona i tots dos creuen que Catalunya és part d’Espanya i ha de seguir sent-ne.

    Jo, si he de triar entre un espanyol de naixement i un català renegat, botifler i traïdor, potser acabaria triant l’espanyol de naixement. Almenys ja sabem de què va.

    De totes maneres, no pateixis, que el Mas ja va pactar amb el ZP tots els extrems possibles. Fonts del Poder que jo conec m’asseguren que CiU no pensa pactar amb ERC de cap de les maneres. Abans hi haurà un govern sociovergent. O sigui que hi ha un 90% de probabilitats que ERC passi a l’oposició. I cal que allà sigui prou forta si volem arribar a veure la independència algun dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!