Poetes catalanes (146): Gisela Bellsolà

Gisela Bellsolà va nàixer a Baó, al Rosselló, el 1947. És una cantant rossellonesa que arriba a la Cançó procedent del món del teatre.

* El seu primer àlbum (Salut amb la poesia) recull una sèrie de poemes d’autors nord-catalans (Joan Morer, Jordi-Pere Cerdà, Joan Cayrol i Gerard Salgas) musicats per Jordi Barre, Miquel Maldonado, Ray Samson i ella mateixa.
* L’any 1981 realitza un ambiciós projecte: el disc i espectacle Bikini, el foc dels oceans, cantata escrita per Gerard Salgas (text) i Miquel Maldonado (música), que interpreta acompanyada pels quaranta músics de l’Orquestra de Cambra de Perpinyà i els trenta-cinc cantaires del Conjunt Polifònic de Perpinyà.
* El seu darrer LP, fins ara (País Catedral, 1987), torna a ser un recull de poemes musicats de Jordi Pere Cerdà, Mònica Bellsolà, Joan Morer, Josep Sebastià Pons, i de dos poetes de la Catalunya del Sud: Maria Mercè Marçal (“Velles corrandes per a la Pepa”, “Anna marinera”) i Segimon Serrallonga (“La fugida”, “El cavaller”, “Vam partir tots cinc”).
* L’any 1995 col·labora en l’espectacle de Rafael Subirachs Cançó de la terra, basat en textos de Jacint Verdaguer.
* També ha participat en tres discos de Gerard Zuchetto, centrats en temes tradicionals i cançons de trobadors, el darrer dels quals ha rebut el premi de l’Académie Charles-Cros.

BREU ANTOLOGIA POÈTICA

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *