Poetes catalans (139): Gerard Jacquet

Gerard Jacquet va nàixer a Sant Feliu d’Amunt, a la Catalunya del Nord, el 1955. És músic, poeta, pintor, actor, contaire i locutor a Radio France Bleu Roussillon, que és la seua activitat principal d’ençà del 1986.

* Ha cursat estudis de periodisme, ha fet d’animador cultural i de pagès, fins a entrar a col·laborar amb l’emissora de ràdio estatal local de Perpinyà.
* Artísticament, és un cantautor eclèctic abocat a la música des del 1977, quan entra al grup d’acció cultural “Guillem de Cabestany”, al costat del cantant Pere Figueres i el poeta Jordi Auvergne.
* El 1980 crea el conjunt Aléa, el 1986 crea Ample Temple, combinant períodes de concerts i enregistraments en nom propi. El seu estil es podria definir com a folk-rock experimental o cançó mediterrània amb estètica rock.
* Com autor ha publicat almenys quatre poemaris, una novel·la i dos diccionaris del rossellonès. Va debutar el 1992 amb el poemari Oh. El primer volum de Le petit dico d’aquí (2008) es va convertir a un fenomen d’edició local.

Discografia
* 1994 Barcelona by night, vinil (Audiovisuals de Sarrià), 1996 Jacquet (Al·leluia Records), 2003 El tro, per sempre (Xot Records), Història i contes en àudio, 1997 Catalanades del Rosselló (K7 àudio), 2009 Le petit dico d’aquí, vol. 2 en àudio

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *