Obra artística de Francesc Llop i Marqués (12)

El passat 6 de març ha esdevingut una altra data important per a la remembrança, atès que es va signar un històric conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Campredó i la família tortosina Julve-Villó, gràcies al qual 8 obres de la seua col·lecció artística seran exhibides a la Sala d’art Francesc Llop durant un termini de 4 anys. Es tracta de set olis paisatgístics i un dibuix del cos humà, que ja es poden visitar al costat de la col·lecció de quadres, il·lustracions i dibuixos del pintor impressionista. L’alcalde de Campredó, Damià Grau, i el col·leccionista Gonzalo Julve, varen mostrar la seua satisfacció per l’acord signat, que ha permès que tota la Sala d’art ja compti amb obra llopiana en exclusiva. També hi eren presents els impulsors de l’associació Amics de Francesc Llop. Hem d’agrair molt sentidament, per damunt de tot, la gentilesa de la família Julve-Villó, així com la seua estima i passió pel món de la pintura i per l’art en general. Amics Gonzalo i Cinta, heu facilitat que la nostra Ítaka ja estigui més a prop!

La incorporació d’aquestes obres a la sala d’art mitjançant la cessió ha estat una nova porta que ha obert la celebració de l’Any Francesc Llop, la qual està situada al costat de la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill, i pot ser visitada durant totes les tardes en dies laborables. El cèlebre pintor de la revolució mexicana, Diego Rivera, definia el pintor campredonenc i el seu amic Joan Fabregat com a “obreros pintores decoradores, que habían trabajado por ser pintores de escuela”. Ens la fem nostra.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *