Obra Artística de Francesc Llop i Marqués (10)

A l’apunt d’avui tots gaudirem de bellíssims paisatges, els quals el van situar en un lloc preferent de la pintura catalana del segle XX.  El veiem en algunes obres recórrer camins d’esplendor cromàtica amb superfícies armoniosament pintades, recordar en altres el realisme quant al matisat color i
l’ajustat dibuix, aprofitar de l’impressionisme els seus descobriments en llum i atmosferes o aproximar-se al joc dels millors paisatgistes; però tot allò dins del respecte a la natura d’una claretat de concepte i tècnica en el pensar i en la realització del quadre. L’estudi curós de la llum, servit per un color adequat, el porta a donar-nos amb una aconseguidíssima autenticitat cada moment de la vida del paisatge: alegre vigor primaveral de la vegetació, agobiant il.luminació de l’estiu, or i boires de tardor i aquesta claredat entenedora, envoltada en fredes lluminositats, del cor de l’hivern. Amb paisatges d’entonacions clares, on objectes i figures oferien un dibuix molt ferm i el color cercava sempre agradables armonies, amb valoracions molt estudiades i ben resoltes de la llum.

A la imatge de dalt ens presenta la Costa de Garraf de nou, un dels seus indrets predilectes. Va pintar Sitges, Garraf, Sant Pere de Ribes durant la seua estada amb Santiago Russiñol al Cau Ferrat, on gaudia de les fastuoses festes modernistes.

Els quatre bellíssims paisatges de baix han estat inclosos a la bellíssima web de pintors pintorescatalanes.blogspot.com, des de la qual es vol publicitar els millors paisatges catalans de la centúria passada.

Francesc Llop i Marquès, Paisajistas españoles, Paisajes de Llop i Marquès, Pintor español, Llop i Marquès, Pintores Catalanes, Pintores de Barcelona, Pintores españoles, Pintor Llop i Marquès

 

Francesc Llop i Marquès, Paisajistas españoles, Paisajes de Llop i Marquès, Pintor español, Llop i Marquès, Pintores Catalanes, Pintores de Barcelona, Pintores españoles, Pintor Llop i Marquès

Francesc Llop i Marquès, Paisajistas españoles, Paisajes de Llop i Marquès, Pintor español, Llop i Marquès, Pintores Catalanes, Pintores de Barcelona, Pintores españoles, Pintor Llop i Marquès

Arte: FRANCISCO LLOP I MARQUÉS (Tortosa, 1873 - Barcelona, 1970) OLEO CARTON. PAISAJE - Foto 1 - 37502451

 

Afegeix un comentari