Diari de confinament (19)

El matí ha començat amb una plugeta molt bona de nou. Dóna goig veure com s’assaonen els camps a poc a poc. Al meu país la pluja no sap ploure, cantava Raimon, un dels herois de la nova cançó membre dels Setze Jutges. Moltes de les lletres de les seues cançons ens han influenciat tant, atès que han esdevingut veritables himnes socials, com “Al vent” o “Jo vinc d’un silenci”. Aquest cop sí que està plovent amb coneixement, una expressió usada molt pels nostres iaios.

Nace el cantautor Raimon

Raimon

Justament en la  meua tasca feisbucaire del dia he dedicat l’expressió ebrenca a: “Ets  més vell que el cagar ajupit”, “ets més més que Matusalem” o “Ets més vell que l’anar a peu”. Són expressions que malauradament es van perdent, cosa que empobreix el llenguatge. Molts usuaris segueixen atentament aquesta secció ja que el fet lingüístic atreu de debò.

He cuinat patata en bajoques per dinar. Eren unes bajoquetes molt tendres que tenen  un gran sabor. M’he posat a corregir els assignments de l’ioc, m’agrada portar la feina al dia, també alguna coseta que em queda de l’institut i, sobretot, a arreglar la plataforma del curs de la fundació Paco Puerto. Ara sí que me n’adono que estic un xic carregat de feina, ja que jugo a tres bandes. També pel fet que m’agrada corregir ràpid, per tal que l’alumen rebi les correccions degudament.

Mor la presidenta d'Amigues i Amics de la UNESCO, Montse Esteve ...

Montse Esteve

A meitat matí ha arribat una notícia que m’ha fet caure la llagrimeta. Ens ha deixat Montse Estev. Mestra, vinculada a l’associació Atzavara en defensa dels immigrants i presidenta de l’Associació Amics de la Unesco a les Terres de l’Ebre. Ens ha commogut a totes i a tots! Solia coincidir amb ella en activitats culturals i literàries i als sopars del Forn de la Canonja. Era d’Igualada, i feia unes setmanes hi havia estat per visitar la seua mare que tenia el virus. La mare va morir i ara ella també. Un nus a la gola, una tristesa molt gran, una ràbia immensa. Era una persona culta i activa, molt útil socialment. Havia publicat alguns estudis lingüístics d’interès, com  un diccionari català-àrab. Bon viatge per a les guerreres que al seu poble són fidels. Sit tibi terra levis, estimada Montse.

Li he dedicat les 5 tankes del dia,, que acostumo a composar. Són d’aquelles composicions que mai no hauria volgut escriure. La vida és dura i efímera!

Havent descansat al migdia, he continuat amb la preparació del  curs online per a la fundació Puerto. Tot i que em dona molta feina, m’ho estic passant molt bé. Em queden per arreglar dos unitats, això ja està enllestit!!!

Afegeix un comentari