Obra artística de Francesc Llop i Marqués (1)

Durant les darreres dos dècades, des de l’Associació Amics de Francesc Llop  s’ha anat adquirint unes quantes obres de l’artista Francesc Llop i Marqués. Nascut a l’hort dels Clots de Campredó el 24 d’agost de 1873 i traspassat a Barcelona el 2 d’agost de 1970, va destacar com a pintor d’ascendència impressionista. Tanmateix, va ser un artista molt prolífic que va tractar diverses arts amb excel·lència. Va rebre premis com a il·lustrador per part de la prestigiosa revista El Mundo Ilustrado, durant la seua estada a Mèxic durant la primera dècada del segle XX. Ha estat considerat per molts crítics d’art com un extraordinari dibuixant del cos humà, i un molt bon paisatgista.

La Sala d’Art que porta el seu nom ja compta  amb un bon nombre d’olis, aquarel·les, retrats, il·lustracions i dibuixos de l’autor. Nogensmenys, bona part de la seua obra es troba escampada entre col·leccions particulars i museus diversos.

Durant aquest Any Francesc Llop, en què celebrem el 50è aniversari del seu traspàs, des de l’Ajuntament de Campredó volem difondre abastament la seua obra. Amb el confinament forçós se’ns han parat els peus, com en tantes altres activitats culturals. Tanmateix, farem ús de les possibilitats que ens ofereix la xarxa internet per realitzar part de la nostra tasca.

Llavors, hem anat recopilant fotografies d’obra seua diversa, algunes de les quals en oferta en algunes subastes d’art, les quals anirem exposant ara i adés. Començarem amb una de les seues millors produccions, que es troba exhibida a  la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi. Sortosament, compta amb una fitxa completa que ens fa cinc cèntims del tipus d’obra. Està signada el 1901, una data clau en la seua vida, ja que va realitzar el viatge cap a Mèxic amb 28 joves artistes i literats catalans del moment.

Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi

Tècnica: oli sobre tela Dimensions: 29,5 x 23,5 cm Data:1901 Clasificació genèrica: Pintura Inventari general:7568 Ubicació: Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi

Observacions: Firma: “F. Llop 1901” (en negre a l’ang. inf. esq.) Inscripcions: En etiqueta mecanografiada afegida  al bastidor: “Autor: Francesc Llop Marquès (Campredó 1873-Barcelona 1970/”Cap femení” Oli, 1901/Adquirit per el Dr. Josep Garrut i Sala/Vers 1905″. Procedència: Va formar part de la col·lecció de Josep M. Garrut, que va donar-lo a l’Acadèmia per voluntat testamentària. Data d’ingrés: 12 de juliol de 2010. Observacions: L’obra tenia el nombre 250 de l’inventari de la col·lecció Garrut.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *