Crònica de l’acte inaugural de l’any Francesc Llop i Marqués

foto de Emigdi Subirats.

Dissabte 18 de gener es va celebrar l’acte inaugural de l’Any artístic Francesc Llop i Marqués, el qual va comptar amb tots els ingredients necessaris per tal de gaudir d’una magnífica vetllada cultural. Estava organitzat per la Regidoria de Cultura del govern de Campredó, que va adequar l’Espai Cultural La C (edifici de notable bellesa arquitectònica recentment estrenat)  per tal que esdevingués una part imprescindible de l’homenatge artístic previst. Més d’un centenar de persones van poder gaudir d’un espectacle creat amb la idea d’homenatjar l’art en la seua globalitat: una interrelació real de poesia-text literari-música-pintura, amb l’arquitectura omnipresent!

Es van exposar una trentena d’obres de l’històric pintor, entre olis, aquarel·les, litografies, sanguines, retrats i dibuixos, els quals van sorprendre gratament el públic que va poder notar una gran varietat de models artístics, fruit d’una esplèndida trajectòria de l’autor.
Tot un seguit de rapsodes: Vicent Pellicer, Rosa Carles, Conxita Jiménez, Sàgar Malé, Mònica Subirats i Emigdi Subirats varen realitzar una lectura interpretada d’un text literari que retratava la llarga trajectòria humana i artística del pintor impressionista campredonenc (Campredó 1873 – Barcelona 1970). Al bell mig del text, l’actuació musical de la jove cantant Alba Figueroa va portar els aires mexicans, parisencs i catalans, que tornaven a retratar la vida de Francesc Llop. La música esdevenia el fil conductor de tota la història existencial a través d’una veu veritablement prodigiosa.

foto de Emigdi Subirats.
La presidència de la jornada va anar a càrrec del pintor tortosí Jaume Rocamora,  una de les figures de la pintura catalana actual, que va realitzar una mena de bateig de l’Any artístic, que comptarà amb dos altres padrins de luxe: el ceramista Joan Panisello i l’escultora Cinta Sabaté. Pintura-escultura-ceràmica tornen a conformar una unitat ideal per a una commemoració minuciosament treballada pel govern de Campredó.

foto de Emigdi Subirats.
La pintora Neus Arasa, com a presidenta de l’Associació Amics de Francesc LLop, va presentar un nou quadre de l’il·lustre pintor campredonenc, que retrata la vila del Montblanc, que passarà a formar part de la col·lecció de la Sala d’art que porta el seu nom, la qual està situada al costat de la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill. Aquesta col·lecció també ha rebut la cessió, mitjançant un conveni durant un període de temps determinat, de set obres dels col·leccionistes ebrencs: Antoni Martínez i Gonzalo Julve. Una magnífica notícia que ens servia com a  colofó a una jornada on l’ART va agafar una conjuntura uniforme en tot moment.

foto de Emigdi Subirats.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *