Acte inaugural de l’any Francesc Llop i Marqués

La imagen puede contener: una persona

Dissabte 18 de gener endegarem l’Any Francesc Llop i Marqués, que comptarà amb tot un seguit d’activitats relacionades amb  facetes artístiques força variades, un veritable homenatge a l’art en la seua globalitat. El govern de Campredó ha intentat donar forma a un gran esdeveniment cultural, en commemoració del 50è aniversari del traspàs de l’il·lustre pintor impressionista, durant el qual hi haurà visites artístiques, tallers creatius, nous actes referencials, un estudi acurat de la seua obra, difusió de l’art contemporani nostrat. A més, comptarem amb la presidència de tres dels principals referents artístics actuals de les Terres de l’Ebre: el pintor Jaume Rocamora, el ceramista Joan Panisello, i l’escultora Cinta Sabaté.

La imagen puede contener: texto

Aquest dissabte en concret, al matí tindrà lloc un MerkArt, que comptarà amb la presència d’una desena d’autors ebrencs que  tindran l’oportunitat de difondre la seua obra. Trobarem un producte artístic ric i variat, amb estils característics determinats, i amb ús de materials diversos igualment. Es tracta d’un acte que considerem especialment important ja que, a través de la figura de Llop, podem ajudar a difondre l’obra d’artistes actuals, que és part essencial de la filosofia amb què hem dissenyat aquest any artístic.

La imagen puede contener: texto

L’acte inaugural tindrà lloc a l’espai cultural La C a les 18 hores, estrenat al mes de novembre de 2019, el qual creiem ideal per a albergar una exposició monogràfica d’obra del campredonenc més universal: sanguines, aquarel·les, olis, dibuixos, il·lustracions, retrats, etc. En aquell bell edifici, que representa l’estètica del nou estil arquitectònic contemporani, s’homenatjarà l’estil paisatgístic i colorista propi de l’impressionisme de principis de la centúria passada, que va caracteritzar tota l’obra signada com a F. Llop. Es podrà contemplar part del seu extens llegat, amb obres que estan exposades permanentment a la Sala d’Art que porta el seu nom (just al costat de la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill), conjuntament amb les que ens han cedit diversos propietaris d’arreu de les Terres de l’Ebre, als quals agraïm llur gentilesa. Quant a agraïments, els hem de fer extensius al jove estudiant Joan Beltri, autor de la cartelleria de l’any.

No hay ninguna descripción de la foto disponible.

Presidirà l’acte un altre il·lustre artista de casa nostra, el pintor tortosí Jaume Rocamora. Comptarem, doncs, amb la presència d’un dels pintors catalans de més renom de l’actualitat, que sortosament ha pogut internacionalitzar la seua obra al llarg dels anys, caracteritzada per un acurat tractament geomètric del paisatge.

Resultat d'imatges de jaume rocamora

L’estructura de l’acte pretén homenatjar totes les arts, una combinació en harmonia de la literatura, la pintura i la música, en una veritable mostra conjuntural passional. Hi prendran part diversos escriptors i mestres d’arreu de les comarques centrals dels Països Catalans. Hi haurà com a colofó estel·lar l’actuació de la jove cantant Alba Figueroa, que donarà veu a les diverses èpoques daurades que va viure el pintor nascut a l’horta del Racó-Raval del Pom.
Un dels plats forts de la jornada serà la presentació d’un nou oli de l’autor, que ha adquirit l’Associació Amics de Francesc Llop, el qual exhibirà una bella imatge de la població del Montblanch. Al mateix temps també donarem a conèixer les tres il·lustracions guanyadores del concurs de la revista El Mundo ilustrado de Ciutat de Mèxic, corresponents als anys 1906 i 1907, les quals també passaran a ser exposades a l’espai artístic que té dedicat el pintor campredonenc de manera permanent.

La imagen puede contener: interior

Esperem comptar amb un important suport ciutadà que, a la vegada, valori la qualitat de l’obra de Francesc Llop, i s’il·lusioni amb un projecte artístic de nivell que ens ajudi a posar Campredó al mapa cultural de la catalanitat.
Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *