El meu 2018 (1)

Primerament, ha estat un any marcat pel segrest de 9 persones admirades per part de l’estat. Incomprensible i rebutjable. El somriure dels dirigents del psoe, pepé i racistes de llengua, dia sí dia també quan s’esmenta els presos i les preses, és abominable. He llegit els contes d’Oriol Junqueras, el llibre de Quim Forn i el de la Meritxell Borràs, i espero en candeletes el de Raūl Romeva. Deixen un sentiment de rebuig a tot el que està passant. Llibertat!
literàriament, ha estat un any molt prolífic i fructífer, la qual cosa em permet treure pit. He pogut editar fins a 4 llibres! Tota una fita: la biografia de la novel·lista Francesca Aliern Pons, “L’entramat literari del primer Bladé” (obra guanyadora del premi Enric Bayerri de 2017), així com he tingut cura de l’edició de “Hemingway prosas de Manuel Pérez Bonfill” (primer cop que m’encarrego d’una obra en llengua castellana) i el poemari “Ressec el llavi de dèria” de Roc Llop i Convalia, tot un homenatge al gran autor miravetà que va sofrir la llopada nazi.
A part dels 4 llibres publicats (que han rebut esplèndides presentacions a Xerta, Miravet, Móra d’Ebre, Jesús i Tortosa) vaig poder enllestir altres treballs d’interès. Ja està llesta la biografia del medievalista Curt Wittlin (suís establert a Tortosa, grans entre els grans dels estudiosos de la florida literatura medieval catalana); també vaig presentar la comunicació “Versos de trinxeres” al Congrés del 80è aniversari de la Batalla de l’Ebre. Van veure la llum els poemes presentats a la IX Mostra de poesia d’Alcanar, que queden compilats en un llibre poètic, així com n’he presentat per a l’edició de 2019. He realitzat diversos petits estudis sobre la figura del pintor impressionista campredonenc Francesc Llop i Marqués, de la biografia del qual sóc autor, tot i que roman pendent de publicació. He continuat publicant articles al setmanari “L’Ebre”.
Vaig fer la redacció de 30 articles on line que porten com a títol ‘El meu Manuel Pérez Bonfill” poc després del traspàs del nostre professor de sempre. Em vaig encarregar de portar la cerimònia del seu enterrament laic, així com vaig redactar el text de l’homenatge institucional celebrat al saló de plens de l’ajuntament de la veīna ciutat de Tortosa, que va comptar amb la presència de la Consellera Laura Borràs. En motiu de la publicació del recull “Hemingway prosas de Manuel Pérez Bonfill” vàrem gaudir d’un vespre literàriament memorable a la seu de la UNED a Tortosa.

Per acabar el fet literari hem de parlar de les sessions del Club de lectura de la biblioteca Manuel Pérez Bonfill que ha comptat amb la presència dels escriptors Baltasar Casanova, Manel Ollé i Miquel Esteve. Vaig impartir les conferències: “80 anys del pas de l’Ebre” a Vinaròs i “De Todó a Rojals. Nova literatura ebrenca” a Flix. He presentat llibres de literates com Francesca Aliern, i en nombroses presentacions del llibre “Versos contra la violència”.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *