Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

4 de març de 2014
0 comentaris

Projecte científic a Campredó



Un projecte científic està revolucionant a ritme agegantat l’Escola Port rodó de Campredó. Allò que va començar amb una molt encertada pregunta de l’alumna Maria Daudén, de quart curs, ha anat portant l’elaboració de tota mena d’activitats que ha configurat tot un projecte amb cara i ulls. La pregunta en qüestió era: Mestre, com es pot preveure la caiguda dels arbres a causa del vent i de la pluja?
Aleshores, el mestre tutor del cicle mitjà, Francesc Sánchez, va anar desenvolupant tot un seguit d’idees, que han engrescat l’alumnat i han traspassat les parets escolars i de quina manera! De fet, han sorgit fruits de gran calibrada.
S’ha construït una estació metereològica pròpia, situada al pati de l’escola, i es va informant del temps a la web del prestigiós metereòleg Alfred Rodríguez Picó, una de les cares més conegudes de la televisió catalana durant els primers anys d’emissió, el qual va voler saludar personalment l’alumnat i felicitar-los per la seua feina exemplar. Tot un orgull sentir de boca seua el missatge de felicitació envers un projecte escolar de primera categoria i d’una població  menuda com la nostra..
Durant la primera setmana del mes de febrer vam poder assistir a un magnífic acte al Casal Francesc Llop de Campredó, en el qual els alumnes de 3r i 4t de primària van anar elaborant tot un seguit d’experiments que ens va sorprendre molt gratament al nombrós públic assistent.  
El projecte ha arribat a la petita pantalla. Concretament, al programa Plaça Major, que dirigeix l’amic Jaume Borja a l’Ebre TV.  Es va entrevistar el director del centre, Carlos Blanch, i l’esmentat professor, a la vegada que els xiquets del cicle mitjà van poder realitzar quatre experiments en directe, cosa que va delectar tothom. 
D’altra banda, el portal xtec.cat, del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, situava el projecte a la portada durant aquesta mateixa setmana. No cal dir que  és un fet que ens honora tots plegats, i que suposa un veritable reconeixement a la feina del professorat i al paper jugat pels xiquets.
El ressò mediàtic ha acabat l’enlairar els ànims. Les possibilitats que obri el projecte són grandíssimes. La direcció i el claustre de professors s’hi han abocat literalment. El projecte és candidat al premi Federico Mayor Zaragoza. Només el fet de poder optar-hi, aporta tota mena de força per anar consolidant-lo encara més, i donar-li més forma.
Anirem seguint el seu desenvolupament. La tasca del mestre Francesc Sánchez mereix tot el nostre aplaudiment i reconeixement. Properament, dedicarem un programa radiofònic de Lletres Ebrenques, a Antena caro Roquetes, a la difusió d’aquest projecte i a tota la feina docent que es realitza a l’escola campredonenca.
Des de l’AMPA aportarem el nostre xicotet gra de sorra, per contribuir a què tots els membres del professorat gaudeixin d’allò més de la feina que fan, se sentin veritablement orgullosos, i segueixin en aquest camí tan ben endreçat.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!