Racistes de llengua, racistes d’anticatalanitat

Divendres li va tocar a TV3 de nou. Ciudadanos i peperos van anar a una com Fuenteovejuna per atacar  lel fet que la televisió pública catalana qualifiqués de nord-català l’esquiador Martin Fourcade. Natural de Ceret, al Vallespir, els polítics unionistes esmentats argumentaren que no parlava català i consideraven, doncs, el gentilici com a pancatalanisme. 
Aquests partits basen bona part de la seua activitat política en combatre la llengua catalana. Cs només té raó de ser per l’anticatalanitat, mentre que el pepé es dedica a promoure tota mena de lleis que arraconin el català de la vida pública i la facin desaparèixer dels sistemes educatius dels diferents territoris que conformen els Països Catalans.
Si algun membre dels partits del catalanisme polític hagués gosat de posar en qüestió si els castellanoparlants residents al país són catalans, li hagués caigut al damunt tota l’estructura mediàtica espanyolista. Se l’hauria acusat de discriminador, racista, per no arribar a terrorista i nazi, que els és tan fàcil d’arribar als difussors de l’unionisme.  Resulta, tanmateix, xocant, que s’indignen davant del gentilici nord-català justament per qualificar una persona que no parla la nostra llengua. Entren, sense adonar-se’n, la seua ment espanyolista no els ho permet, en una grandíssima contradicció. Estan situant com a no catalans tots aquells que no parlen català. Ells mateixos, atès que un tan per cent altíssim de polítics de Cs i del pepé no usen mai el català si no hi ha una càmera televisiva o un micròfon radiofònic al davant. Tota la seua vida és en espanyol, i el seu consum de literatura o premsa també. Són catalans ells?
Els de Súmate en són. Parlen castellà i, de cor, volen el gentilici de català. Els partits unionistes sempre critiquen que es catalogui la gent. Ells no són nacionalistes, diuen, creuen en les persones. S’han preguntat en algun moment si Martin Fourcade se sentiria agredit per considerar-lo com a nord-català la televisió catalana? A ells, Martin Fourcade els importa un ravé, el que els importa és marejar la perdiu de nou i fer política del més baix nivell i de la més baixa calanya.
Fa uns anys, un diputat pepero, experiodista, Ricardo Fernández Déu, va criticar molt durament que TV3 realitzés retransmissions de la USAP de Perpinyà, el més que un club de la ciutat nord-catalana en rugbi. Es poden retransmetre partits de bàsquet de la NBA, les finals de futbol americà o d’hoquei sobre gel, però és pecat mortal retransmetre la USAP, un equip ben representatiu de la catalanitat.
Cs i pepé són part d’una moneda que paga l’anticatalanitat. Viuen obsessionats amb la llengua de la terra i amb la seua difusió. Viuen obsessionats que fora del Principat brotin branques de catalanitat. No saben, que la catalanitat és ben forta arreu, malgrat l’Espanya de sempre. Fourcade és, indubtablement, tan català com Cañas. Jo no li nego la catalanitat a ningú, ells sí. 

uqui
Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *