Recital d’Emigdi i Ferran en el marc del festival Bouesia


Diumenge 3 de juny va ser una jornada molt emotiva personalment atès que vaig ser convidar a participar al festival Bouesia, el qual se celebra en l’edició d’enguany durant tot el mes de juny en diverses poblacions ebrenques (Amposta, Tivenys, Deltebre, etc.) i realitza un sentit homenatge als canals. Coordinen els actes el poeta lleidatà Carles Hac Mor i l’Ester Xarray. Era el dia de la poesia als parcs, promogut per la Diputació de  Barcelona, que també s’encarrega de l’organització d’actes fora de la demarcació barcelonina. L’indret triat era senzillament magnífic, amb una bellesa paisatgística sense igual. la torre vigia de fusta situada a la zona coneguda com el Galatxo, a la mateixa desembocadura del riu Ebre.

Primerament vaig recitar el meu poema extens Càntic a la vida, que havia dividit expressament en cinc parts per tal que pogués ser recitat adequadament, i que representa un menut repàs als meus ideals i a la meua trajectòria vital. Aquest poema el podeu trobar i llegir en dos apunts anteriors en aquest mateix diari personal on line.
Després vaig recitar la històrica Oda a la pàtria, de Bonaventura Carles Aribau, la qual va donar el tret a l’inici de la Renaixença de la nostra llengua el 23 d’agost de 1833, quan va ser publicada al diari El Vapor de Barcelona.
Em va acompanyar al violoncel en tot moment  el jove tortosí Ferran Benaiges, músic i estudiant del darrer curs de Filologia catalana a la URV. És el primer cop que gaudia de l’oportunitat de recitar amb acompanyament musical, la qual cosa s’ha de repetir ja que ha estat una  experiència molt reconfortant. Ens l’havíem preparada a consciència i tant Ferran com jo ens sentim molt satisfets del resultat aconseguit. Vam dedicar emotivament la recitació al jove tortosí Andreu Curto, empresonat pels fets ocorreguts a Barcelona durant la darrera vagta general, el qual esperem tenir lliure i  entre nosaltres ben aviat. 
També van participar a la jornada poètica diversos bouetes d’arreu del país, que van ser un espill de la gran varietat d’estils poètics existent al país: el poeta barceloní Joan Vinuesa; el músic-poeta de la Franja i resident a París, Carles Andreu; dos representants del col·lectiu de  mestresses de casa de Deltebre; i la rondalla del Teixidor, amb el cantador Torreta. 
La nostra actuació va ser probablement la que va tenir un caire més seriós, ja que els bouetes se solen caracteritzar per l’excentricitat i la participació en un clima desimvolt. Tot i això, estic molt satisfet de la tria de poemes realitzada, a la qual el so del violoncel i el bon quefer musical de Ferran va donar un especial caliu.
 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *