Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

16 d'abril de 2012
0 comentaris

Jornada del patrimoni templer a Campredó

Dilluns 30 d’abril al vespre-nit i dimarts 1 de maig,al matí, tindran lloc novament les jornades sobre el patrimoni templer de Campredó que organitzem cada any des de l’Associació cultural Soldevila. Enguany tindran com a gran novetat la celebració d’una obra teatral amb ambientació templera, escrita per Emigdi Subirats. Porta com a títol La caiguda dels templers, i serà interpretada per un grup d’actors amateurs de Campredó i d’Amposta. Tots aquells interessats en assistir a les cinc diferents sessions han d’adquirir el tiquet el qual explicitarà l’hora de la representació que els sigui més adient. L’obra recrea la història dels templers amb una sessió en vers i una en prosa, ambientades a les torres templeres campredonenques. És tot un orgull per nosaltres poder realitzar aquesta activitat en el marc d’aquestes jornades i justament a la Torre templera de Font de Quinto. Properament avançarem alguns aspectes i passatges de l’obra dramàtica.
Paral·lelament hi haurà una trobada d’historiadors i professors d’història, als quals els farem una visita guiada a la torre per part de la historiadora Cinta Montanyés. També hi haurà una interessant visita guiada a l’entramat emmurallat de la Casa del Prat, que serà realitzada per l’arquitecte Carles Brull, que va ser el director de les obres de restauració que va promoure l’anterior govern de la Generalitat.
Comptarem també amb altres activitats de notable interès. Hi haurà una exhibició dels treballs d’un curs de pintura que haurà dirigit el pintor local Eduard Gas,;un taller de fabricació de materials ibers; i una actuació festiva per part dels capgrossos templers de l’associació Soldevila.
La marca Campredó templer és com sempre la que  guia de les jornades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!