L’objectiu és la República

El 21D no votem per l’alliberament dels presos ni pel retorn del govern a l’exili. Això va en el programa però això no s’aconseguirà amb vots.

El 21D el nostre vot, l’objectiu de la nostra victòria, és ratificar la República, l’inici del procés constituent de la República Catalana com a estat independent del Regne monàrquic d’Espanya.

Ho hem de dir i ho hem de tenir present, com explica l’Andreu Barnils en aquest article, si no tenim la República no aconseguirem fer que els presos entrin dins una negociació bilateral. Per què Espanya hauria de deixar anar els ostatges? La Soraya ens ha confirmat (pels despistats que encara no ho sabien) que els Jordis, el Quim i l’Oriol són botí de guerra, són a la presó per ordre expressa de M. Rajoy.

Espanya es comporta ara com una banda terrorista i els demòcrates no negociem amb terroristes, per més que ens dolgui el dolor individualitzat de les víctimes. No és fredor ni indiferència. Per veïnatge i profunda amistat del meu germà Pere, l’empresonament del J. Cuixart m’ha colpit amb molta duresa, i ho fa cada dia i cada nit, però precisament coneixent el Jordi, sé que mai acceptaria el seu alliberament a canvi de la renúncia dels ideals que l’han dut a Soto del Real.

Deixem de centrar el nostre missatge en el retorn de Puigdemont o la llibertat dels presos, siguem realistes, francs i honestos, hi ha votants, especialment mig milió d’indecisos, que no se senten interpelats per aquesta realitat, perquè no la perceben com una millora per a ells, però que sí que es poden sentir atrets per l’ideal de la República que volem construir, que els inclourà i que bastirà un futur millor pels seus fills.

No ens conformem amb la reparació del dany i la injustícia, el 21D l’objectiu és que guanyi la República, que els partits no facin xantatge emocional i no ens prometin un alliberament que no serà immediat i que encara pot anar per llarg. La major victòria és que l’Estat constati (un cop més)  que la repressió no ens aturarà, que ens fa més forts, i que quan empresonen un líder desenes de persones s’empoderen per liderar les pròpies vides cap a la llibertat.

Deixem el discurs planyívol del patiment i la protesta, aprofitem els dies que queden pel 21D per proclamar i difondre alegrement l’emoció que representa el futur que estem construint, l’honor i la primícia de ser participants d’aquest procés constituent, que partint de la gent, bastirà una República més lliure, més igualitària, més justa i més social, i des d’aquesta realitat, més fraterna i solidària dels diferents pobles de la Península, d’Europa i del món.

 

El 21D, l’objectiu és que guanyi la República.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *