Per què no apliquem les propostes de C’s sobre corrupció?

Catalunya ha tingut sonors episodis de corrupció, això ho sap tothom. Gairebé la totalitat dels partits (diria que només se n’escapa la CUP) tenen esquelets a l’armari, ja sigui a nivell local, comarcal, de Diputació, de Govern de la Generalitat, o de qualsevol dels organismes, institucions, Caixes d’estalvis, fundacions… que hi ha al voltant.

Al mateix temps, la societat ha demostrat per passiva (amb l’abstenció) i activa (multitud de casos oberts per la pressió popular o directament la denúncia d’algun particular) que n’està farta d’aquestes pràctiques.

Dit això, un partit com Ciudadanos, (amb el número d’imputats necessari per parlar amb coneixement del tema) proposa una sèrie de propostes contra la corrupció entre les seves 150 mesures per millorar Espanya.

El Partit Popular (amb àmplia experiència en la matèria) ha matisat tant les propostes de Ciudadanos que la regeneració s’ha quedat en allò de “passi vostè demà vejam si té més sort”.

La credibilitat de Rivera està sota mínims, (Rivera mateix dixit) el PP encarrila el descarrilament de la investidura i 15 dies abans de Nadal, (si el PSOE no cedeix a les pressions de la macroeconomia) tornaran les promeses i el “les aseguro que no vamos a apoyar a…” i el tan devaluat “para obtener nuestro apoyo quien quiera gobernar España…” bla bla bla.

Jo proposo llegir amb “carinyo” aquestes propostes anticorrupció dels taronges i veure si són aplicables a Catalunya. Si no ho són, no vull sentir ningú riure’s del PP i de com s’ho ha manegat per deixar-les a l’alçada del betum. Ara bé, si ho són, no us agradaria que el President convidés a la Inés Arrimadas a Palau per parlar de com aplicar aquestes mesures a la nova República Catalana? Quina excusa podria donar per no aplicar el seu programa? Que s’aplicarà en un altre país que el del seu líder?

Seria una constatació més de com a Catalunya es poden fer coses i construir realitats que a Espanya són obertament impossibles. No oblidem que han estat aquestes demostracions, una rera l’altra, les que han fet comprendre a una majoria espanyola a Catalunya que un futur millor passa per un estat nou.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *