1 de juny de 2015
0 comentaris

Un niu a Berrós (25)

25 és un número rodó, dels que es celebren de manera especial… però 25 segueix sent avui un número buit.

Aquest cap de setmana he fet una escapada al Pallars, a la vall de Berrós on ell somiava tenir un niu per reposar de tant de cel, tants núvols i tanta ciutat gris.

M’han tornat al cap les converses, els somnis i els projectes al voltant d’aquella borda, com seria i com ho faria. He resseguit els seus passos i pensaments per cada racó d’aquella casa abandonada on es va colgar a la recerca d’una il·lusió després que la vida li prengués una part de cor.

La casa segueix com estava, una mica més atrotinada potser, però amb els somnis i projectes intactes. Qui sap si un dia serem capaços de fer-los realitat.

Mentrestant, em miro aquelles parets, envoltades d’aquelles muntanyes, i entenc una mica més el que representava per ell, un oasi de pau i un pou on enterrar l’amargor, plantar esperança i recollir-ne alegria.

El Pallars té molts bocins del Pere, a Llavorsí, a Farrera, a Alendo, a Berrós, al Mont-Roig, al Ventolau, al Monteixo, al Pic de Guerosos… i jo, per omplir el buit, de tant en tant, segueixo els seus passos per aquests camins i recordo que no fa massa els havíem recorregut junts.

M’agrada pensar que una part del que ell va ser segueix en aquests paisatges, aquests cims, aquestes pedres i aquests cels, i que ara m’acompanya a mi quan els trepitjo.

Més que la casa on vivia a Santa Perpètua, la “bordeta” a Alendo per un temps, i la borda de Berrós fins l’últim dia, van representar el seu niu de debò, el lloc on era ell en estat més pur, somiador i lluitador, somiador per imaginar dins seu en què convertiria aquelles runes, lluitador per doblegar l’esquena i picar pedra fins a fer-ho possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!