La síndrome de Stendhal

Crònica cultural barcelonina i altres reflexions

Monday Mornings

Títol: Monday Mornings
Creador: David E. Kelley
Intèrprets: Alfred Molina, Ving Rhames, Jennifer Finnigan, Jamie Bamber, Sarayu Rao, Keong Sim
País: EUA
Canal d’emissió: TNT
Canal d’emissió a l’Estat espanyol: Canal TNT
Any: 2013
Temporades: 1
Estat de la sèrie: acabada
Fitxa IMDb

Cada vegada em costa més entendre amb quins criteris les cadenes nord-americanes determinen la continuïtat d’una sèrie de televisió. En aquest cas la decisió em sorprèn de debò, ja que Monday Mornings és una sèrie de metges, com moltes altres, d’acord, però que aporta alguns elements nous, com ara el que dóna títol a la sèrie: es refereix a les sessions de judici a què el cap de personal de l’hospital (interpretat per Alfred Molina) sotmet algun dels metges del centre. Davant de tots els seus col·legues, l’interroga severament i li recrimina errors evitables.

David E. Kelley, el creador de sèries mítiques com Ally McBeal o Boston Legal, enguany ha deixat el terreny de l’advocacia per centrar-se en el de la medicina. Si fem comparacions, és cert que la brillantor que tenen els diàlegs de Boston Legal, per exemple, no la tenen els de Monday Mornings. Ara bé, d’aquí a dir que pretén ser una còpia de Grey’s Anatomy n’hi ha un tros. No hi estic d’acord. El que passa és que, indefectiblement, totes les sèries sobre metges i hospitals d’assemblen. Els metges no tenen la retòrica, l’enginy ni la facilitat de resposta dels advocats, la qual cosa fa que els diàlegs no puguin ser tan sucosos. Ara bé, Kelley ha sabut crear alguns personatges memorables, com el Dr. Villanueva o el peculiar Dr. Park.

Monday Mornings se situa en un hospital de l’estat d’Oregon on cinc cirurgians són sotmesos a l’examen implacable del cap de personal els dilluns al matí. Cada cas planteja un dilema ètic que han de resoldre, i el cap, el Dr. Harding Hooten (Alfred Molina) és qui fa llum per veure si la decisió que han pres és la millor o no. D’altra banda, com en qualsevol sèrie de metges, hi ha embolics sentimentals entre ells, però que mai no interfereixen en la seva feina. En definitiva, la sèrie pivota sobre uns personatges ben definits, més que no pas en una trama continuada. Estic convençuda que se n’haurien pogut fer més temporades, llevat que el sector de sèries mèdiques estigui saturat, cosa que desconec.

El que hi ha del cert és que el proper projecte de David E. Kelley s’allunya tant dels metges com dels advocats per centrar-se en el món de la publicitat. El proper 26 de setembre el canal CBS estrena la comèdia The Crazy Ones, protagonitzada per Robin Williams. Així doncs, a més de canviar de gènere, també canvia de registre i es passa a la comèdia.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.