GALLARDÓN I LA INCULTURA INNATA DELS ESPANYOLS

Llegiu aquest article del Nació Digital del dia 19 de setembre i veureu que la “burricie” espanyola no te límits coneguts, i s’escampa enllà de l’Univers.

Son rucs de mena i, a sobre, n’estan cofoïs… 

Gallardón nega cap legitimitat històrica a la Generalitat

“Sense la Constitució, no existiria ni la Generalitat ni el Parlament català”, diu, obviant que data de 1359

 

Berenguer de Cruïlles, bisbe de Girona entre 1349 i 1362, va esdevenir el primer president de la Generalitat de Catalunya el 1359. I, al segle XI, Catalunya ja s’havia dotat d’un Parlament propi, “molt abans que Anglaterra”, segons que va recordar el violoncel·lista Pau Casals davant l’Assemblea de Nacions Unides l’octubre del 1971. Avui, saltant-se tots aquests segles d’història, el ministre espanyol de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha assegurat sense cap rubor que “sense Constitució no existiria ni la Generalitat ni el Parlament de Catalunya”. 

En una entrevista amb la Cadena SER, ha raonat que la Constitució espanyola és l’origen del qual deriven totes les institucions de l’Estat, i ha afirmat que el president del Govern, Artur Mas, de moment “no ha realitzat cap acte contrari al que marca la Constitució”, motiu pel qual no preveu que s’hagi de suprimir l’autonomia catalana, tal com va demanar UPyD.       

Ha reconegut que les declaracions de Mas “preocupen el govern espanyol”, però també ha avisat que no cal confondre “un acte contrari a la Constitució amb el que, fins ara, només són declaracions”.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *