L’INSTITUT D’ESTUDIS DEL CAMP DE TÚRIA I L’ATENEU DE BÉTERA organitzen una nova jornada sobre el vi, la terra i la comarca. Una jornada sobre el camp, els cellers, les Denominacions d’Origen i, sobretot, un debat sobre com caldria gestionar el territori valencià, a partir dels ensenyaments de Joan C. Martín, director d’Aula Vinícola. Aquesta vegada, l’excusa ha sigut el vi rosat, un vi especial que d’un temps ençà ha agafat presència i ha envaït les taules de les bones menges.
Sí, els rosats són tendència, marca, moda, però també són qualitat i un goig al paladar. ja deveu saber que el vi rosat es fa a partir del raïm negre, a partir d’un procés especial molt acurat.
En aquesta sessió del tast, l’Aula Vinícola ha convidat el president de la DO Catalunya, Xavier Pié, historiador, viticultor i productor a Vilabella (Tarragona), la seua feina de llaurador i la seva trajectòria en entitats de representació del sector agrari el fan un gran coneixedor del món agrari i, en especial, del món cooperatiu català. També és vicepresident de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) des de l’any 2014, on lidera el grup específic de Desenvolupament Rural.
L’Ateneu de Bétera i l’Institut d’estudis del Camp de Túria han convidat la Conselleria d’agricultura de la Generalitat Valenciana, la cooperativa de Bétera i la resta de cooperatives agràries de la comarca a debatre en directe sobre el camp i sobre el vi.