El Camp de Túria

Independència, llengua, escola i república

Publicat el 8 de març de 2017

La reivindicació de les dones, cada 8 de març

Els pobles avancen, malgrat que sembla que ho fan lentament. Avancen o s’enfonsen. Els pobles del Camp de Túria han organitzat un munt d’actes al voltant del vuit de març. Algunes d’aquestes activitats programades no deixen de ser tòpiques i banals. D’altres, en canvi, van explicant la situació real de les dones. N’hi ha també compromisos municipals per la igualtat. Minsos, escassos, insuficients. Però s’avança en la reivindicació per la igualtat. L’increment de dones assassinades en el 2017 (només som en març), no ajuda a l’esperança. Avui a moltes places i portes d’ajuntament s’hi ha aplegat la gent en una plantada internacional contra la violència de gènere. N’hi ha qui se’n riu, com n’hi ha que volen recuperar les terminologies franquistes de places i carrers al nostre país. Malgrat tot, la lluita feminista continua, com ho fa la lluita democràtica, perquè venim d’un pou molt fondo que encara lluu polítiques i missatges antidemocràtics.

Avui hi ha manifestació a València, organitzada pel col·lectiu feminista. Eixirà del Parterre a les 19.30h. A la Pobla de Vallbona, per exemple, teniu un debat sobre les dones pioneres en aquest poble. Diumenge, a les 19.00h teniu a Bétera una altra activitat en relació als programes locals sobre la dona: a partir de les 19.00h homenatge a Billie Holiday a càrrec d’Eva Romero i Ramon Cardo trio amb motiu de la Setmana de la Dona, a l’Auditori de la Casa de la Cultura.

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Pobles per elcampdeturia | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent