Desmuntar el país

La llei d’educació de Catalunya (LEC) s’ha aprovat amb els vots de la majoria del Parlament. Les minories, ICV, PP i Ciudadanos, s’han autoexclòs. Els poscomunistes i els sindicats corporatius contraris a la LEC han aprofitat per repetir que no volen un país amb escoles concertades. Ells ho volen tot públic, oficial i intervingut de dalt a baix. La realitat és una dada que ICV i els sindicats de mestres no tenen en compte. Per què el nostre país té més escoles concertades que d’altres llocs? Molt senzill: això és fruit d’una història d’iniciatives sorgides des de la societat, per donar resposta a les necessitats que un Estat gandul, corrupte i hostil no atenia. Passa el mateix que amb les autopistes: els catalans no vam esperar que Madrid ens connectés amb Europa, ens vam espavilar. Dolors Camats, Rosa Cañadell i d’altres figures voldrien desmuntar el país que hi ha, per fer-lo quadrar amb el seu programa ideològic. Per sort, la majoria de gent no els fa cas.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *