22 de febrer de 2006
Sense categoria
3 comentaris

Coses que ahir vaig sentir

Molt es va parlar ahir, lògicament, de la contraopa d’E.ON sobre Endesa.

Durant tot el dia es van poder escoltar les reaccions d’uns i altres sobre l’oferta de l’empresa alemanya: declaracions del govern espanyol, del govern català, de l’oposició espanyola, de la catalana, i dels portaveus de les tres empreses implicades. Els motius, segons Endesa, E.ON i, el PP, de perquè la contraopa d’E.ON és més interessant que l’opa de Gas Natural també van quedar clars: E.ON oferix més diners per acció, pagarà en efectiu, l’empresa continuarà sent espanyola (com pot ser espanyola si tot el capital és alemany?), etc. Motius que fan que la contraopa d’E.ON siga amistosa, en oposició a la de Gas Natural, que és hostil (m’encanten els adjectius per a qualificar una opa). Però això no és veritat del tot: la contraopa d’E.ON és, sobretot, amistosa perquè l’empresa és alemanya i no catalana. Per descomptat que això no es diu en veu alta, perquè queda mal dir-ho, perquè crea problemes, etc. I per això em va alegrar que en les noticies de la CNN Internacional digueren ben alt i ben clar que el partit de l’oposició espanyola tenia por de que una empresa amb sede a Madrid passara a estar controlada per una empresa amb sede a Barcelona. Em va sorprendre que ho digueren amb estes paraules i que, a més, ho feren, en meitat d’una noticia normal i corrent (no es tractava d’un reportatge o d’una anàlisis en profunditat sobre la situació).

 

Però no vaig tindre molt de temps de pensar en ello perquè al cap d’uns pocs minuts vaig canviar a “La Nit al Dia” (TV3) i vaig sentir unes declaracions que encara no havia sentit i que em van deixar en la boca oberta. Em referisc, com no, a les declaracions de Zaplana sobre el tema de l’opa. Per descomptat que qualsevol cosa que diu este home sempre em deixa amb la boca oberta però el que ahir va dir va ser el colmo. Ara va i diu que Montilla no deuria d’actuar com si encara estiguera en l’ajuntament de Benidorm, perdó, vull dir Cornellà, on, segons ell, feia i desfeia com volia (Montilla, no Zaplana). No recorde quines van ser les paraules exactes perquè em va impactar molt el que estava dient però per ahí anava la cosa, no? Què passa?, que se cree el ladrón que todos son de su condición? Com es nota que sap del que parla… de sobra sap ell el que es pot fer i no es pot fer en un ajuntament (o en una Generalitat). Però el que més m’indigna és que no puguem fer res davant estes paraules, que tinguem que aguantar-se i quedar-se amb la ràbia. En fi, supose que forma part de la condició humana criticar el que abans tu has fet. O d’una democràcia, que permet que esta classe de gent continue en el poder com si no havera passat res.

  1. Ei!
    Ja que el sopar que celebrarem dissabte que ve s’ha engendrat via aquests blocs de VilaWeb, he pensat que podries apuntar-te.
    Açò dels teclats i els bytes està molt bé, però la vianda i la xerradeta molt millor.

    Te’n vindràs?

    Gàlim

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!