EL BARRINAIRE -Josep Arasa i Ferrer

"Tan sols quan has demostrat la teva capacitat de convertir-te en un problema pots començar a negociar amb el món la part de raó que creus que t'ha de correspondre" Enric Vila

29 d'abril de 2008
General
0 comentaris

TURISME RESPONSABLE

Algunes propostes de turisme responsable per aquest estiu, obtingudes de; www.canalsolidario.org

Suport a les comunitats zapatistes i a joves sindicalistes del Marroc
Aprendre de la lluita i l’organització zapatista acompanyan durant uns dies a la comunitat indígena Roberto Barrios, al a selva Lacandona. És el que proposen des d’Avalot, els joves de la UGT de Catalunya, per al proper més d’agost. L’entitat també proposa anar al juliol al Marroc per conèixer el funcionament d’un sindicat de joves al país.
Destinació: Chiapas i el Marroc.
Data límit d’inscripció: 18 de juny.

Camp de solidaritat o ruta solidària?
És la pregunta que et fan des de Setem Catalunya. L’entitat t’ofereix un ventall de 31 camps de solidaritat a 16 països de l’Àfrica, Amèrica Llatina, i Àsia, per saber com funcionen cooperatives de productors agrícoles locals, grups de dones i camperols sense terra. Si el que vols és fer una ruta solidària, Setem et proposa viatjar al Camerun, fer la ruta del Gangesentrar a l’Àfrica pel Senegal, i conèixer Veneçuela, Brasil i Nepal, entre d’altres.
Destinació: Països de l’Àfrica, Amèrica Llatina i Asia.
Data límit d’inscripció: Període d’inscripció en marxa.

Apropa’t al poble de Guatemala
L’Associació d’Amistat amb el Poble de Guatemala forma gent que vulgui anar de brigadista durant vàries setmanes a aquest país centreamericà per fer acompanyament i donar suport en la gestió i utilització de recursos a ONG locals. El procés d’informació i formatiu ja ha començat!
Destinació: Guatemala.
Data límit d’inscripció: Finals d’abril.

Recolzant la causa palestina
Col·laborar en la reconstrucció de cases derruïdes a Betlem, participar en un projecte de la restauració de la història de Palestina, endinsar-se en el Jerusalem multicultural… són algunes de les propostes de camps de treball de la Xarxa d’Enllaç amb Palestina, amb la idea de sensibilitzar la gent sobre el dia a dia de la població palestina i, a la tornada, informar altre gent sobre la realitat d’aquest poble.
Destinació: Palestina
Data límit d’inscripció: Consultar.

Marroc, Turquia i Palestina amb Sodepau
Al juny, juliol i l’agost Sodepau et convida a conèixer aquestes tres regions. Anar al Marroc i participar al Festival Internacional de Músiques Sacres del Món, conèixer com funcionen cooperatives locals i com s’organitzen algunes comunitats berebers; conèixer col·lectius de defensa de drets humans al Kurdistan i Turquia; i saber com afecta el mur i els assentaments israelians en la població palestina són les propostes de Sodepau.
Destinació: Marroc, Kurdistan i Turquia i Palestina.
Data límit d’inscripció: En procés.

Brigades a Amèrica central i del sud
Argentina, Brasil, Colòmbia, Cuba, el Salvador, Guatemala, Paraguai i Veneçuela són els països que l’Associació Catalana per la Pau proposa visitar durant l’estiu, formant part d’un equip de brigadistes per saber més de la problemàtica i de les experiències d’organitzacions socials i sindicals que treballen en aquests països per a la transformació social. Participar suposa un procés previ de formació, l’estada al país i un treball de sensibilització a la tornada.
Destinació: Centreamèrica i Sudamèrica
Data límit d’inscripció: Consultar.

Brigades des de les terres gironines
La Xarxa Solidària de Sant Feliu de Guíxols et convida a visitar El Salvador, Equador, Moçambic i Filipines, països on té en marxa projectes de cooperació. La idea és passar quatre setmanes com a brigadistes per, a la tornada, poder explicar en diverses activitats algunes realitats d’aquests pobles.
Destinació: El Salvador, Equador, Moçambic i Filipines
Data límit d’inscripció: En procés.

Projectes a Nicaragua
El col·lectiu gironí de l’Associació d’Educació Popular Carlos Fonseca Amador, el grup Soarpal, la Fundació Pau i Solidaritat i Cooperants del Ripollès fan, per separat, propostes per participar en camps de treball i iniciatives relacionades amb la salut, l’educació i la sobirania alimentària durant els mesos de vacances. Les seves propostes les recull la Coordinadora d’ONG Solidàries de les Comarques gironines i l’Alt Maresme. D’altra banda, Acció per un Turisme Responsable també proposa visitar cooperatives i organitzacions camperoles, així com entitats populars.
Destinació: Nicaragua
Data límit d’inscripció: En procés.

Wellcome to Sarajevo
L’organització Kvlar Fotoperiodistes proposa acostar-se a la realitat de Bòsnia i Hercegovina, les conseqüències del conflicte i el treball de les entitats locals, des del punt de vista del fotoreporterisme. Les dates són del 17 al 31 de juliol i del 4 al 18 d’agost.
Destinació: Bòsnia i Hercegovina
Data límit d’inscripció: En procés.

A Tànger amb Wafae
L’entitat Wafae organitza els mesos de juliol i agost camps de treball voluntari a la ciutat marroquina de Tànger. La finalitat és donar un cop de mà en campanyes de sensibilització i classes d’idiomes i informàtica.
Destinació: Marroc
Data límit d’inscripció: En procés.

Propostes per a l’estiu i per a tot l’any
El cercador de camps de treball del Servei Civil Internacional et dóna centenars d’ofertes per poder triar. Conèixer projectes d’agricultura ecològica al Japó, col·labora ren un centre social d’Israel, donar suport a un centre per a menor refugiats a Suïssa, treballar temes de pau i drets humans als Estats Units… Són algunes exemples dels camps de treball que recull aquesta entitat i que pots fer durant les vacances i en un temps més extens durant la resta de l’any.
Destinació: Bòsnia i Hercegovina
Data límit d’inscripció: En procés.

Estiu jove per a tots!
Escoltes Catalans i la Fundació Escolta Josep Carol engeguen el portal Estiu Jove, que recull idees per a majors i menors de 18 anys que vulguin participar en camps de treballs a diferents llocs l’Estat espanyol i a l’estranger.
Destinació: Catalunya, Estat espanyol, Europa i Marroc.
Data límit d’inscripció: Segons el projecte.

Més informació:

Aquesta és només una mostra de l’oferta de viatges solidaris de les ONG. Si vols consultar totes les destinacions i viatges possibles, pots utilitzar el cercador específic del portal Hacesfalta.org

A l’edició en castellà de CanalSolidari.org trobaràs destacat altres viatges d’organitzacions de la resta de l’Estat

Trobes més propostes de camps de treball al web de la Coordinadora d’Organitzadors de Camps de Treball de Catalunya (Cocat)

Altres notícies sobre turisme responsable publicades a Canal Solidari


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.