EL BARRINAIRE -Josep Arasa i Ferrer

"Tan sols quan has demostrat la teva capacitat de convertir-te en un problema pots començar a negociar amb el món la part de raó que creus que t'ha de correspondre" Enric Vila

31 de març de 2009
General
0 comentaris

TRES CAIXES CATALANES PODEN TENIR PROBLEMES

Les declaracions del gran mentider (Zapatero) a propòsit de la solvència i liquiditat del sistema financer de l’Estat han començat a aixecar especulacions. Quinze caixes d’estalvis -segons els analistes financers- tenen problemes, tres d’elles catalanes: Caixa de Catalunya, Caixa del Penedès i Caixa de Sabadell. (segueix)

Zapatero va declarar el diumenge en acabar el consell de ministres que “De aquí al G-20, ni un problema más de la envergadura de Caja Castilla-La Mancha“. Sembla ser que estava molest per la inoportunitat de la noticia. La intervenció del seu govern a la Caja Castilla-La Mancha (CCM) els ha obligat a desviar 9.000 milions d’euros per a tal de salvar-la, atrapada com estava pel sector immobiliari i per una mala gestió socialista.

Segons explica El Confidencial Digital la decisió va provocar tensions internes, fins i tot, al Banco de España amb la dimissió del seu sots-governador, i es va resoldre amb criteris polítics ja que la Confederación Española de Cajas de Ahorro (CECA) es va negar a que la seva entitat garantís la continuïtat de la CCM, degut a que els obligava a hipotecar el 80% dels seus fons. El PSOE no podia permetre que una entitat administrada pels seus polítics desaparegués i va pressionar al Banco de España a bestreure els diners.

 

La part de la noticia que ens afecta més és la llista de les 15 caixes que es preveu que tindran problemes abans de sis mesos. La relació que circula entre els mitjans financers inclou la Caixa del Penedès, la Caixa de Catalunya, la Caja de Extremadura, la Caja Sur, la Caja Duero, la Caja del Mediterraneo, la Kutxa de Guipuzcoa, la Caja Vital d’Alava, la Caja España, la Cajasol. A la llista, ETB i el Pais, hi afegeixen la Caixa de Sabadell.

Sembla ser que la Caixa de Catalunya -presidida per Narcís Serra- te el seu ull de poll amb la cadena de televisió la Sexta -vincula a la presidència del govern espanyol- que li deu 500 milions d’euros.

Amb aquestes previsions de frau com excusa, i amb la por dels nostres polítics, és molt difícil que es resolgui favorablement el finançament de la Generalitat.

 

“España tiene el mejor y mas solido sistema finaciero del mundo” Rodriguez Zapatero


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.