TASTETS DE XOCOLATES amb LICOR D? ORTIGUES

Deixa un comentari

Una mala herba i una mica de cacau, un postre deliciòs

Ortigues

 

L’ortiga és d’origen Eurasiàtic: actualment esta implantada i distribuïda per tot el mon. És una herba perenne, amb tiges primes i persistents fins a 1,5 metres d’alçada.

L’ortiga es una herba que fins avui és menyspreava però que ja la utilitzaven els romans. Posseeix importants propietats medicinals, és estimulant del aparell digestiu, va be pel reuma, es antianèmica, diürètica i reconstituent.

 

La xocolata

El cacau, científicament conegut com Theobroma Cacau L, o de Linneo, que forma part d’una de les vint-i-dos especies del gènere Theobroma, classificat en l’ordre de les Tiliàcies i membre de la família Stercukiaceae, prové de les regions càlides d’Amèrica, on segons els botànics, creix espontàniament des de fa 6.000 anys.

 

Hi ha molts tipus de cacau que generalment es classifiquen en tres grans grups:

CRIOLLO : Amèrica Central i Mèxic. La producció representa 1%.

FORASTERO: Zona del Amazones. Es cultiva en un 80%

TRINITARIO: Trinitat (Carib). Representa el 20% de la producció mundial

Recerques recents demostren que el cacau o la xocolata negre té molts beneficis de salut, ja que conté antioxidants i prevé la hipertensió. La xocolata també és un aliment ric en calories amb un contingut elevat de greix. També s’ha comprovat que la xocolata és un estimulant feble ja que conté teobromina i cafeïna en petites quantitats.

 

Trufes de xocolata amb licor d’ortigues

 

 

 Ingredients (per 30 unitats aproximadament)

 200 grs. De cobertura negra en pepita.

150 ml de nata liquida

125 grs de sucre

60 ml de licor d’0rtigues

Cacau en pols per arrebossar les trufes

 

  1.  Escalfarem la nata a foc suau. Quan comenci a bullir introduirem la llavor de la cobertura que es dissoldrà a toc de vari-la. S’incorpora el sucre quedant ben dissolt. I hi tirem el licor.
  2. Es deixa reposar a la nevera durant vint-i-quatre hores.
  3. Arrodonirem les trufes en forma de bola. Les enfarinem posteriorment amb el cacau.
  4. Es presenten en capsula de paper sulfuritzat.

 

 Licor d’0rtigues

 

 

 El licor d’ortigues es fruit de la maceració d’aquesta herba en un bon aiguardent destil·lat.

  1. Aquesta beguda de sobretaula serà ensucrada amb xarop de sucre en proporció tal que doni una gran densitat i llàgrima a aquest espirituós.
  2. És un bon digestiu prenent-lo a baixa temperatura. “Singular réquiem para un yantar sensacional”.

 

 Fulles d’ortiga banyades en xocolata

 

 Ingredients

 

 Fulla d’ortiga seca

Cobertura negra, de llet, blanca o vegetal

 

 1.-  Es fon la xocolata a bany maria (o amb el microones) a menys de 35º C

2.- Amb l’ajuda d’una forquilla de trufes es banya la fulla de xocolata. Es deixa escorres i es posa sobre una fulla de paper sulfuritzat, És deixar compactar la xocolata en un lloc fred (14º C).

3.- Resulta ser un interessant recurs decoratiu per elaboracions rebosteries i pastissos.

 

 

 

 

 

 

Consells

 

 

 

 

Abans de començar qualsevol recepta amb ortigues, per evitar urticàries durant la manipulació i protegir la pell, fer servir guants.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Sense categoria el 19 de maig de 2007 per Josep Arasa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.