EL BARRINAIRE -Josep Arasa i Ferrer

"Tan sols quan has demostrat la teva capacitat de convertir-te en un problema pots començar a negociar amb el món la part de raó que creus que t'ha de correspondre" Enric Vila

24 de febrer de 2009
General
2 comentaris

Sr. Candido Mendez:

Senyorcandidomendezdelaugt:


Mentiria si li dic que em sorprèn la seva darrera frase per passar a la historia. Al llarg dels seus 56 anys n’ha dit de tan grosses que entre vostè i el seu “paisano” Ibarra, han omplert el cabàs dels despropòsits.

Llegeixo que és enginyer tècnic industrial, que lidera l’UGT des de 1994, i que fins i tot és president de la Confederació Europea de Sindicats des de l’any 2002, però cap d’aquets mèrits no em treuen cap riallada quan rellegeixo “No veo recortes de derechos laborales que justifiquen ahora una huelga general” (Público 23/02/09) (segueix)

 

Vostè que es diu representant dels obrers, que l’han escollit per representar-los, és capaç de dir això en uns moments en que a l’Estat gairebé hi ha quatre milions de persones  que no tenen dret al treball; quan el govern tan sols està ajudant als banquers a sortir de la crisi i quan el subsidi d’atur no arriba a totes les persones sense feina?. Quan el lloc de treball es precari i les promeses del govern espanyol són efimeres.

 

Quan els treballadors de l’estat francès -amb condicions socials i laborals millors que les nostres- acaben de sortir d’una vaga general exigint més protecció i respecte pels seus drets, aquí vostè fa tot el possible per mantenir la situació actual.
Duran anys va justificar l’actitud del seu sindicat dient que l’important era omplir la nevera i que amb la nevera plena no feia falta cap revolució. Ara que la nevera tan sols s’omple de teranyines, juga amb el mateix cinisme que el seu company Zapatero.

 

Vostè, re-interpretant els principis marxistes, ha estat la corretja de transmissió del Govern espanyol, del PSOE i dels oligarques que l’han mantingut. Quan la maleïda crisi ja afectava milers d’empreses i treballadors (28/04/08) declarava al Periodico de Catalunya que la crisi seria curta -tal i com ho deien els seus amo- i que era exterior a l’Estat i que duraria poc temps, que “Espanya estava millor preparada que la resta d’Europa” per superar-la, que el treball no defalliria i que continuaríem necessitant treballadors emigrant fins l’any 2030.

No m’estranya que amb declaracions com aquelles i frases com les d’ara el moviment sindical estigui mort a l’Estat, que no tinguin afiliats i que ja ningú confií en vostès.

 

La classe treballadora no va caure amb el mur de Berlín, no la va destruir Stalin i els seus buròcrates, qui de debò va matar la classe treballadora i les seves organitzacions són els caragirats com vostè que han venut els sindicats als governs i als banquers per un plat de llenties i un cotxe oficial.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Diu que l’amo els cria i ells es junten.

    De tant en tant -i mes quant s’acosta alguna crisi- pots lleguir al DOG les quantitats que la Generalitat dona al sindicats “majoritaris” UGT i CC.OO en concepte de ajudes per mantenir l’estaff i si conve augmentar el nombre de lliberats.

    Aqui mai hi falten els cuartos.

    Aixi ens va. . . .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.