EL BARRINAIRE -Josep Arasa i Ferrer

"Tan sols quan has demostrat la teva capacitat de convertir-te en un problema pots començar a negociar amb el món la part de raó que creus que t'ha de correspondre" Enric Vila

15 de febrer de 2021
3 comentaris

Santa Margarida i els Monjos, un color electoral diferent

A SMMonjos l’anàlisi dels resultats electorals provisionals, que avui publiquen els mitjans, ofereixen unes peculiaritats diferenciades de la resta de la comarca.
A totes les localitats industrials de l’Alt Penedès han guanyat els partits independentistes, excepte a SMMonjos on ho ha fet el PSC -que no guanyava aquestes eleccions des de feia 15 anys- i actualment ho ha fet doblant el percentatge de vots obtinguts les passades eleccions (28,01%). El PSC ha obtingut a Vilafranca el 18,14% dels vots, a Sant Sadurní el 18,41% i a Gelida el 21,56%. La mitjana comarcal ha sigut del 17,12%.
A Vilafranca ha guanyat Junts x Cat 26%. A Gelida ERC amb 26,52% i a Sant Sadurní ho ha fet ERC amb un 26,66%. A la comarca qui ha tret més vots ha estat Junts x Cat amb un 25,61% dels vots. ERC a SMMonjos ha obtingut el 24,07% dels vots.
Un altre dels fets diferencials de SMMonjos és l’alt percentatge de vots que va obtenir l’extrema dreta, que a l’Alt Penedès van votar el 4,82 dels electors. A Sant Sadurní un 3,78%, a Vilafranca un 4,68%, a Gelida un 5,76% i a SMMonjos un 7,88% dels votants.
SMMonjos és el municipi industrial on hi ha hagut menys participació (51,11%) de tot l’Alt Penedès (57,43% de participació). A Sant Sadurní la participació ha estat del 58,20%, a Gelida del 54,97%, i a Vilafranca del 56,14%.
Aquets resultats no són, tan sols, el resultat meritori dels socialistes, són, també, el demèrit dels altres grups que no han sabut mobilitzar els electors, especialment els partits independentistes. Al referèndum de l’1-O de 2017 a SMMonjos van votar 1.874 persones. En aquestes eleccions la suma de tots els vots obtinguts pels partits independentistes no arriba a 1.280 vots, 600 electors menys.
M’agrada

 

Comenta
Comparteix
HA COMENÇAT LA VEREMA
20.08.2009 | 3.46
A General
EN MILLET ESQUITXA
22.09.2009 | 7.58
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. No extraña en absoluto la victoria del PSC en SMIMonjos para la generealitat y en las locales ni lo cuento. Teniendo a un personaje tan siniestro en la sombra que dice ser de ERC. La deslealtad personificada de un dinosaurio que no acepta que su tiempo en política , pasó. Su MENOSPRECIO y constante bombardeo de DESINFORMACION en contra del grupo municipal de ERC de SMiMonjos no tiene parangón. Su desfachatez alcanza niveles supinos al afirmar sin ruborizarse, que el alto porcentaje de votos del partido fascista de vox, es demérito de los grupos independentistas por no movilizar a su electorado. Hágase usted un favor, envejezca con dignidad y deje de hacer el ridículo.

  1. Moltes gràcies “Javier 7190” pel seu comentari, lamento que fins avui no l’hagi llegit i no és pas per menystenir-lo, malgrat l’oxímoron que comporta i l’entomològic que pugui ser.
   Si m’ho permet, el respondre per parts.-
   A) Els seus afalacs anònims són d’agrair, per la consideració que em té de personatge, de dinosaure o el reconeixement del meu valor i del meu temps polític.
   B) En democràcia totes les ciutadanes i els ciutadans tenen un valor i un paper polític. Negar-ho l’apropa a sistemes i partits autoritaris.
   C) Pel seu coneixement el meu numero de militant d’Esquerra Republicana de Catalunya, el partit que sembla que vostè vol representar, és el 3331… Partit que mai ha fet de l’estalinisme un paradigma de treball.
   D) L’autocrítica és una eina eficient per les persones i les organitzacions per millorar els processos i les eficiències. Aquelles organitzacions que són incapaces de fer-la permanentment cauen en el dogmatisme ideològic.
   E) La seva frase “Su MENOSPRECIO y constante bombardeo de DESINFORMACION en contra del grupo municipal de ERC de SMiMonjos no tiene parangón” mereix una certa atenció. Com vostè ja sap, desprès d’haver ajudat a dinamitzar l’actual grup municipal a SMMonjos i deixar-lo en una situació electoral de vots i regidors com mai havia tingut, vaig fer un pas al costat reconegut i agraït per la pròpia direcció del partit i lamentat pels electors. Les seves falòrnies tan sols poden fer mal a qui les escampa i al propi grup municipal d’ERC de qui, desinteressadament, sempre he estat a disposició.
   F) A ERC no tenim el monopoli de l’independentisme. L’independentisme és una necessitat nacional i un sentiment transversal del qual participem multitud de persones, partits i organitzacions. Partits i organitzacions que les darreres eleccions a SMMonjos no van saber o poder mobilitzar tants electors com a l’1-O.
   G) La seva interpretació del meu text és esbiaixada, demagògica, intel·lectualment poc elaborada i aplaudida pels socialistes. Recomano una nova lectura, veurà que de Vox no se’n fa referència directa, ni indirecta, i li permetrà descobrir les conclusions a les quals també han arribat la resta de partits independentistes i a preparar-se per a les properes eleccions, en l’hipotètic cas que estigui qualificat per fer-ho.
   H) Permeti’m una petita millora del seu text, mal traduït al castellà, quan es refereixi a la nostra institució de govern tingui el respecte d’escriure’l amb majúscula. Allà on vostè escriu “la generealitat” cal escriure la Generalitat.
   I) Li recomano les paraules del escriptor suïs Johann Kaspar – Si vols ser savi, aprèn a interrogar raonablement, a escoltar amb atenció, a respondre serenament i a callar quan no tinguis res a dir.

 2. De l’article d’Andreu Barnils a Vilaweb (25-04-21) Entre les eleccions del 2017 i les del 2021, Els tres partits independentistes van perdre exactament 624.953 vots. Junts en va perdre 377.694; ERC 330.280 i la CUP 5.322. En conjunt, comptant-hi el PDECat, Front , Primàries i Moviment Roig, l’independentisme va passar de tenir més de dos milions de vots (2.079.340) a no arribar al milió i mig (1.454.387). Junts va passar de 948.233 a 570.539; ERC, de 935.861 a 605.581 i la CUP de 195.246 a 189.924.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.