EL BARRINAIRE -Josep Arasa i Ferrer

"Tan sols quan has demostrat la teva capacitat de convertir-te en un problema pots començar a negociar amb el món la part de raó que creus que t'ha de correspondre" Enric Vila

18 de març de 2010
General
0 comentaris

LA POBRESA AFECTA UNA DE CADA CINC PERSONES

El Instituto Nacional de Estadistica va presentar ahir l’Encuesta de condiciones de vida de l’any 2009, les xifres són dramàtiques.

El 13,7% de la població declara que te dificultats per arribar a finals de mes. Un 33,9% de les llars no tenen la possibilitat d’afrontar despeses imprevistes ja que no tenen estalvis.

Pràcticament una cinquena part de la població de l’estat (8 milions, el 19.5%) va sobreviure amb ingressos inferiors al llindar de la pobresa relativa. Aproximadament 2.150.000 llars. El llindar de la pobresa relativa esta situat en el 60% dels ingressos mitjans (per una família de dos membres és de 11.917 euros).

1,5 milions de persones –aproximadament 300.000 llars- pateixen pobresa severa (menys del 25% dels ingressos mitjans) i alta exclusió social…..

Segons Càrites aquesta pobresa te les següents característiques comunes:

  • La pobresa està associada amb dificultats a sovint acumulatives: habitatges en mal estat, atur, analfabetisme, malalties, exclusions…
  • La pobresa és essencialment urbana.
  • 4 de cada 10 pobres es menor de 25 anys. 6 de cada 10 pobres extrems te menys de 25 anys

El grup d’edat en el qual hi ha més pobres és entre els majors de 65 anys, el 25,7%

 

A l’estat hi ha un 19,8%  de persones aturades respecte a la població activa –el doble de la mitjana europea- la majoria d’aturats esta percebent uns subsidis que tenen data de caducitat properament. Aturats, que en molts casos, actualment, ja no poden subsistir, i que la majoria passaran a engreixar els llistats de pobres si continua aquesta situació econòmica i no troben un lloc de treball.

 

Més de la meitat dels europeus, un 56%, creu que les persones que corren més risc de convertir-se en pobres són els aturats, en tant que un 41% considera que els més vulnerables són les persones més grans de 65 anys, i un 31% creu que són les persones amb un baix nivell d’educació, formació o capacitació.


A Europa hi ha 80 milions de pobres, el 16% de la població total
, inclosos els nous i pobres països de l’Est, percentatge quatre punts per sota de la mitjana de l’estat.

A Europa els governs han buscat mesures i aplicat solucions per evitar l’agreujament, a Madrid continuen esperant que caiguin del cel.

 

PAKISTAN
28.12.2007 | 9.35
A General
Any Palmira Jaquetti,
30.07.2020 | 10.21

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.