EL BARRINAIRE -Josep Arasa i Ferrer

"Tan sols quan has demostrat la teva capacitat de convertir-te en un problema pots començar a negociar amb el món la part de raó que creus que t'ha de correspondre" Enric Vila

9 de novembre de 2009
General
0 comentaris

LA HIPOCRESIA DEL PSOEPSC

Aquet cap de setmana, amb l’espectacle de les llàgrimes de Manuela de Madre i la demanda de clemència  i perdó del secretari general del Psoepsc, José Montilla, han volgut tancar la desafecció política de l’electorat socialista català.

Em consta que entre els 1.500 batlles i regidors socialistes que es van reunir el passat cap de setmana hi ha, com arreu, persones intel·ligents barrejades entre els oportunistes de torn. Malgrat tot, la majoria dels sagaços han optat com els mitjans de comunicació a emplenar les seves pàgines amb més silencis que informacions. D’altres han fet de la intimitat el seu fòrum, i la majoria han aplaudit la ma que els hi permet menjar cada mesada.

Vergonyosament el secretari general socialista no ha fet cap autocrítica, ni ha proposat cap mesura per acabar amb la corrupció activa o passiva que des de fa temps esta ocupant l’espai polític del país i de l’Estat. (segueix)

 

Sense que l’administració hagi solucionat el finançament dels partits la corrupció ha pujat un esgraó, hi ha esdevingut -també- font d’enriquiment personal. El secretari Montilla malfixat amb la situació actual no ha mirat el problema globalment, i no ha dit res de la modificació de l’actual llei de finançament dels partits polítics que prima els ingressos obscurs a partir de les fundacions (Trias Fargas, Cidob, Irla, etc), ni de les condonacions del deute bancari. Silenci que confirma la seva acceptació de la fosca legislació actual.

Ha proposat, com a mesura principal per acabar amb la corrupció política, la declaració de bens de totes les persones que optin a algun càrrec del seu partit, tancant així el debat i les mancances administratives i jurídiques que li son imputables com a President, com a membre del Parlament i com a secretari general del Psoepsc.

El secretari Montilla ha obviat que en algun calaix del Congreso de los Diputados queda per desenvolupar el reglament de l’Estatuto Municipal (en el marc de la llei anticorrupció de 2007) que obliga a regidors i batlles a fer la declaració anual i publica de bens. Tampoc ha parlat dels entrebancs que va posar ell i el seu partit a l’Oficina Anti-frau del Parlament de Catalunya, que ha quedat somorta a l’espera del des bloqueig que permeti el desenvolupament del seu reglament.

Ni ha dit que ha Catalunya ja tenim institucions eficaces per a combatre la corrupció, però que no tenen medis suficients per a ser efectives; ni pressupostari -assignat pel propi govern que presideix-, ni capacitat de gestió, ni de resolució. (Sindicatura de Comtes).

Evidentment, el secretari, ha oblidat a la Fiscalia Anticorrupció i l’actitud que te el Psoepsc davant dels corruptes del seu partit, que en lloc de personar-se en la causa com a acusació particular pels danys que els hi han infringit, es limita -com la resta de partits- a excloure’ls de la llista de militants i càrrecs.

Res ha dit l’home de les causes profundes de la desafecció social i del poc ànim del seu partit per modificar la situació, passant per alt l’aprovació d’una nova llei electoral –que en aquest moments esta boicotejant- on es reguli el dret a votar les persones i no els partits, i on es valori la tasca personal ben feta per damunt de les sigles anodines amagadores de corruptes i titelles.

 

El secretari Montilla sota les directrius de les llàgrimes de la de Madre, els icetes, els zaragozes i les altres autoritats del Psoepsc, vol que amb quatre frases demagògiques de perdó assumim que la naturalesa humana és corruptible, i per això vol que admetem com a convencional que més de 50 ajuntaments de tot l’Estat siguin investigats per possibles casos de corrupció, que hi hagi més de 800 imputats pel mateix delicte entre polítics, empresaris o funcionaris, o que hagin desaparegut per aquest motiu més de 4.000 milions d’euros en els darrers 10 anys segons la fiscalia Anticorrupció. No sr.Montilla, jo no ho faré.

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.