LA BOMBETA D’EN SEBASTIÁN

Deixa un comentari

El sr. ministre de Industria, Turismo y Comerció del Gobierno de España, em regalarà una bombeta de baix consum. Soc feliç. Un regal en plena època de crisi s’agraeix. Torna una petita part del que he pagat de més.

El sr. Miguel Sebastián ho va prometre, i ahir va començar-ho a complir. Ja fa un any ens va presentar el seu pla d’Ahorro i Eficacia Energetica que permetrà -diu- reduir el consum elèctric un 0.7%, aproximadament l’equivalent al consum de 450.000 llars. (segueix)

Ahir (12 de febrer de 2009), 600.000 cases de l’Aragó van ser les primeres en rebre un val amb que podran accedir a una de les 21.96 milions de bombetes. Amb aquest paper han d’anar a les oficines de Correos on -superades les cues corresponents- els hi faran a mans. Quan acabin de repartir a l’Aragó, duran la llum a la Rioja i posteriorment a Navarra.

Segons declaracions del propi Ministerio el cost de l’operació és de 64 milions d’euros, 42 milions per l’adquisició de les bombetes i 22 per la distribució que efectua Correos.

 

El sorprenent de l’operatiu és que les bombetes estan fabricades a la Xina i no a l’Estat. Perquè aquestes bombetes no s’han fabricat a alguna de les empreses de l’Estat o d’Europa?  no s’hagués obtingut un preu igual o inferior, amb l’avantatge de creació o manteniment dels llocs de treball i possiblement de les empreses europees?.  

Segons les dades abans exposades, el cost unitari de la bombeta és de 1,91euros. Uns cèntims menys del preu que em costen en el magatzem xinès de la cantonada.
 No fa falta ser un viatjant de comerç per entendre que el preu es molt més baix si compres o vens una bombeta, que si en compres 22 milions. Possiblement els meus veïns xinesos no sàpiguen negociar i estiguin perden diners,….. o potser algú del Ministerio en sap guanyar molts.

Les bombetes tradicionals deixaran de comercialitzar-les l’any 2012, i el Ministerio tampoc ens ha explicat -fins ara- com s’ho farà per reciclar les velles i com es fa per reciclar les noves i quin és el cost total de l’operatiu.

 

Malgrat tot, benvingut sigui el canvi, …..quan arribi.

Aquesta entrada s'ha publicat en Sense categoria el 12 de febrer de 2009 per Josep Arasa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.