EL BARRINAIRE -Josep Arasa i Ferrer

"Tan sols quan has demostrat la teva capacitat de convertir-te en un problema pots començar a negociar amb el món la part de raó que creus que t'ha de correspondre" Enric Vila

17 de gener de 2008
General
0 comentaris

HEREU CORNUT I PAGANT EL BEURE

Quan fa dos dies que el Ministeri de Defensa del Sr. Zapatero ha decidit instal·lar una unitat militar de muntanya a la caserna del Bruc, impossibilitant així tots els projectes de l’Ajuntament de Barcelona per traslladar-hi el Museu Militar de Montjuïc, el sr. Hereu ofereix el Castell a l’Aliança de Civilitzacions.

El batlle esta posant el carro davant dels bous. Segons el que es coneix, les activitats que cal desenvolupar al Castell han d’estar regides per un Consorci, no constituït, del que han de formar part Defensa, la Generalitat i l’Ajuntament. La utilització de l’espai dependrà de les decisions del Consorci i de la superfície útil resultant del trasllat del Museu Militar. Si el Museu Militar no es pot traslladar al lloc previst per voluntat exclusiva del propi govern de l’Estat, que està oferint l’Hereu? I perquè l’hi està oferint al mateix que crea el problema?.La caserna del Bruc entrava dins els plans d’ampliació de la Universitat Politècnica, que amb l’augment desmesurat d’efectius militars -el darrer regal d’en ZP- caldrà revisar.
En el balanç que va fer fa uns dies l’alcalde Barcelona, va quedar clar que ell vol estar al costat de ZP, i en la seva llarga justificació, malgrat lamentar-se de les disbauxes ciutadanes dels darrers mesos, no va nomenar cap dels culpables.

Tampoc l’Aliança de Civilitzacions sembla un organisme gaire seriós, important ni durable com per permetre la seva estada al Castell. Amb motiu de l’Any Europeu del Diàleg Intercultural, Ahmad Badr El Hassoun, Gran Muftí de Síria i persona molt influïen en el món àrab, va fer un discurs al Ple del Parlament Europeu, en el que entre altres coses es va distanciar de la iniciativa d’en ZP tot dient que “Tots constituïm una única civilització, malgrat que les nostres cultures siguin diferents, m’agrada que es parli de cultures, no de civilitzacions…”. Tot seguit el Gran Muftí va afegir “la religió cedeix a la cultura els seus valors morals, però som nosaltres els que construïm la civilització”. El Gran Muftí, va demanar al Parlament Europeu mantenir una reunió a Damasc, capital cultural del món àrab.

Moltes de les activitats, dels objectius, i dels convidats de l’Aliança estan assumits o són coincidents amb els de l’Any Europeu del Diàleg Intercultural.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.