EL BARRINAIRE -Josep Arasa i Ferrer

"Tan sols quan has demostrat la teva capacitat de convertir-te en un problema pots començar a negociar amb el món la part de raó que creus que t'ha de correspondre" Enric Vila

24 d'agost de 2010
General
0 comentaris

El president de RTVE afirma que ‘el nacionalisme català és el més perillós i no l’hem de subestimar’

Alberto Oliart considera que el patriotisme català és més rotund que el basc ja que ‘pot posar democràticament l’Estat espanyol contra la paret’

Publicat a Directe.cat 24-08-10


Al president de la corporació de Radio Televisión Española (RTVE), Alberto Oliart, li preocupa el nacionalisme català. Així ho ha declarat en una entrevista al diari gallec La Voz de Galicia, on exposa que el patriotisme català no s’ha de subestimar ja que creu que és més perillós que el basc. El president de RTVE declara que el patriotisme de Catalunya ‘és capaç de posar democràticament l’Estat espanyol contra la paret’. En aquesta línia, Oliart recorda la seva etapa d’estudiant a Barcelona, als anys 40, afirmant que molts companys seus parlaven i ‘fins i tot’ llegien poesia en català que, ni l’opressió del règim podia aturar. De l’etapa franquista, el president de la corporació de RTVE rememora que en la seva fixa policial apareixia com a ‘demòcrata’.

Exministre espanyol de Defensa, Indústria i Energia, i de Sanitat durant el govern d’Adolfo Suàrez, Oliart no té cap inconvenient en declarar que ‘Espanya és un país plural en quan a cultures’, però que hi ha ‘nacionalismes més preocupants que altres’. En aquesta línia apunta a Catalunya com a bressol del patriotisme més perillós que ‘no s’ha de subestimar’. Recordant la seva etapa estudiantil, l’octogenari president afirma que ja als 40 hi havia ‘alguns separatistes’ que ni l’opressió franquista ‘podia aturar’.

El nacionalisme català més rotund que el basc
Oliart subratlla que a Catalunya ‘mai hi haurà trets’ com a Euskadi, però el seu nacionalisme és més perillós ja que és capaç de ‘ posar democràticament a l’estat espanyol contra la paret’. Afirma que al País Basc el problema és la violència però el seu nacionalisme no té ‘la rotunditat de Catalunya’.

Un ‘roig’ durant el franquisme
Malgrat tot, Alberto Oliart recorda que durant el franquisme era considerat com un ‘roig’ ja que mai va acceptar cap càrrec que li fes jurar els principis generals del franquisme. El president de la corporació de RTVE, assevera que mai va estar-hi d’acord i que en la seva fixa policial apareix com a ‘demòcrata’.

BARCELONA ERA UNA FESTA
02.12.2007 | 5.07
A General
NO MENJAREM ELS PEBROTS DE LES GARRIGUES
10.03.2009 | 7.20
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.