EL BARRINAIRE -Josep Arasa i Ferrer

"Tan sols quan has demostrat la teva capacitat de convertir-te en un problema pots començar a negociar amb el món la part de raó que creus que t'ha de correspondre" Enric Vila

15 de gener de 2008
General
3 comentaris

DARRER REGAL DE ZAPATERO: MES MILITARS ESPANYOLS A CATALUNYA

Segons informacions recollides pel Centre d’Estudis Estratègics, augmentarà en nombre de mil els militars de la caserna del Bruc de Barcelona. Silenciosament Zapatero ens deixa el seu darrer regalet.
La caserna del Bruc, coneguda per la seves dimensions (50.000 metres quadrats), el seu emplaçament privilegiat i per la gallina franquista existent a la façana, es prepara per acollir-los.
Actualment, a la caserna hi ha elements administratius i un batalló d’infanteria de reserva (300 persones). Amb els nous plans de l’exèrcit es situarà un batalló d’infanteria de muntanya, del qual ja s’han començat a rebre armes lleugeres, vehicles i altre material.
El Ministeri afirma que actualment l’aquarterament és una peça estratègica de l’exèrcit a la ciutat de Barcelona; malgrat que és difícil d’entendre la importància d’una unitat de muntanya al costat de la Mediterrània. L’augment de soldats (1.000) es la més gran realitzada a Catalunya des de que el servei militar va deixar de ser obligatori.
Segons el CEE, la decisió del govern de potenciar l’aquarterament pot suposar un nou element de fricció amb el govern de la ciutat, que havia proposat que el quarter del Bruc acollís les dependencies i el museu militar ubicats al castell de Montjuic, per facilitar-ne el total traspàs a les autoritats catalanes. La caserna esta ubicada en el denominat Portal del Coneixement que contemplava la resta de l’espai per l’ampliació de la Universitat Politècnica de Catalunya. 


L’avi Ninus
01.01.2016 | 7.01
CORDERS (2)
01.12.2018 | 1.13

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. És estratègia elemental: com fer veure que dónes coses sense cedir un milímetre. Doncs crees problemes que no hi havia i, si després d’àrdues negociacions cedeixes, no deixa d’estar tot com estava abans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.