EL BARRINAIRE -Josep Arasa i Ferrer

"Tan sols quan has demostrat la teva capacitat de convertir-te en un problema pots començar a negociar amb el món la part de raó que creus que t'ha de correspondre" Enric Vila

8 de setembre de 2015
0 comentaris

Carta oberta a Imma Ferret, alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos

Lamento no poder respondre el seu article del 4 de setembre, Comencem curs –http://immaferret.cat– com correspon, ja que no deixa clar si escriu a títol personal, com alcaldessa, o com PSC; comprenc que a SMiMonjos vostès han intentat que tot es confongui.

Personalment l’hi agraeixo l’atenció que ha dedicat al butlletí municipal d’ERC, Som-hi. Som-hi, i estic segur que els fulls de Poble Actiu-CUP, volen aportar una mica de transparència i trencar el monopoli manipulador que ha representat la publicació municipal “Nosaltres” durant molts anys. Les dues són edicions lliures que tenen com objectiu informar de que passa a l’Ajuntament, obrir-lo als ciutadans i les ciutadanes del municipi, com sempre hauria d’haver estat.
La seva sinceritat reconeixent públicament que darrera de la partida “Festes populars i festejos” s’amaguen obres públiques (cobertes del castell 585.403,28€) l’honoren. Aprofitant aquest rampell de transparència i sinceritat ens podria explicar que s’amaga darrera de les “Gratificacions al pavelló municipal” o de les abundoses “Depeses del local de joventut”, o “a la Sala Alguer”…etc?. Si ho fa, ens estalviarem de publicar-ho en el proper Som-hi.
Certament no entenc la inquietud que traspua la seva nota airada, no ens voldrà pas amagar alguna cosa?. O és que fins i tot complir la legalitat vigent i transparent li costa?. Als comptes no dedicaré, de moment, cap paraula més. Top.BMPAdjunto, per si no la recorda, la copia del full comptable on hi ha “Festes populars i Festejos”.
Sra. Ferret permeti’m que em posi didàctic, vostè és alcaldessa d’un ajuntament que en cap cas és una finca privada, no és de la seva propietat, ni de la propietat del partit que representa. L’Ajuntament és del poble i el poble som tots i totes els veïns i les veïnes, i és a ells i elles a qui ha de consultar, mitjançant els seus representants, que per això hi som. No hauria de dir que l’Ajuntament organitza un acte institucional, o es pronuncia sobre alguns fets, si aquest no ha estat aprovats pels organismes pertinents i fins i tot, qualsevol demòcrata diria, que el millor que pot fer es consensuar-los. Comprenc que els vicis adquirits durant anys i amb majoria absoluta son difícils eradicar, i si no que els hi preguntin al PP.
Tractar l’ANC com “associació partidista i excloent” diu molt poc al seu favor i, en aquests moments d’eleccions plebiscitàries i tan transcendents per Catalunya, i conseqüentment per tots els veïns i veïnes del municipi, es demagògic. Tan sols l’hi recordo que a l’anterior legislatura l’Ajuntament que vostè presidia es va adherir a l’Associació de Municipis per la Independència.
Sra. Ferret, aquests són moments de definició i com deia el seu avi “o caixa o faixa”, no poden seguir jugant a la ”puta i a la ramoneta socialista” “amagant el cap sota l’ala”, i esperant que els hi resolguin els problemes. La nostra clara i transparent voluntat de servei a la ciutadania comprenc que sotragui la seva estabilitat, no intenti condicionar-la. La nostra ideologia de servei al municipi i conseqüentment a Catalunya, els nostres programes electorals, els nostres principis no els trairem per moltes pressions que faci.
Com deia, Santa Margarida i els Monjos no és, ni pot ser, una finca privada, isolada i allunyada de la realitat catalana; la nostra societat mereix millores socials, recuperar els diners que paga amb els seus impostos, els nostres jubilats mereixen la seguretat de les seves pensions, els nostres joves feina i els nostres fills llibertat. I vostè sap que tot això tan sols s’obtindrà quan Catalunya recuperi la seva independència.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.