Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

13 de desembre de 2006
3 comentaris

Interessants novetats blocaires (2)

Començo amb una novetat calenteta: Ahir arrencava el diari electrònic El Singular Digital, a l’òrbita de CiU. [Juan Varela: El Singular proyecto digital convergente] [Busot: Qui hi ha darrere d’El Singular Digital?]
Una altra novetat és el confidencial polític La Paparra. No sé encara de quin peu calça i és aviat per sospitar-ho. La qüestió és que han contactat amb mi per anunciar el seu naixement i el propòsit d’esdevenir bloc confidencial centrat en la política catalana. Aquesta és la seva declaració de principis, que apunta directament a polítics i també periodistes.
Apareix un altre bloc confidencial peculiar anomenat Espai Espia, que es presenta amb el propòsit de "desemmascarar traïdors" sobiranistes. Uf! Comença la cacera, adverteixen. A veure com evoluciona, però és un format al qual no estem acostumats.
Al bloc de l’amic Xavier Mir, arenyenc que va ser promotor de la campanya "Jo també vull un estat propi", llegeixo que la Xarxa de Blocs Sobiranistes arriba als 200 membres. Felicitats!
L’Antoni Rigol [bloc], de Molins de Rei, em fa saber que al confidencial Molins Reials hi ha l’anotació 5.000 visites! Moltes gràcies, en què anuncien l’aparició de noves bitàcoles locals: els socialistes Miguel Zaragoza [bloc], Ferran Espinosa [bloc], José Manuel Campesino [bloc] i Xavier Paz [bloc], i l’ecosocialista Lluís Carrasco [bloc]. El primer polític de Molins de Rei que vaig afegir a aquest bloc és el del republicà Víctor Puntas [bloc].

Navegant per aquestes bitàcoles descobreixo el confidencial Tomàquet Moliner, amb la qual cosa aquesta població del Baix Llobregat disposa de dos confidencials. Poca broma. A veure si ara que Carme Figueras ha deixat de ser consellera de la Generalitat (hi han posat en el càrrec la republicana Carme Capdevila al seu antic departament, rebatejat com Acció Social i Ciutadania) la socialista reprèn el seu bloc, que el té molt abandonat.

Via la jove socialista Laia Gomis [bloc], detecto una novetat catosfèrica al Congrés dels Diputats: el socialista del Vendrell Ernest Benito [bloc] (a la foto), que afegeixo als meus enllaços del PSC. Ara que escric de diputats, la referència blocaire al Congrés és la socialista catalana Lourdes Muñoz Santamaría [bloc], que ha escrit l’anotació Blocs i política. Activa bloquesfera política catalana. Gràcies, novament, per citar-me.

El conseller nacional d’ERC i secretari general de la UGT a Osona, Cesc Poch, té aquest bloc, que incorporo al llistat de republicans. Poch està vinculat a SocialCat, un portal "per un espai social català". Al bloc del secretari d’Imatge i Comunicació de les JERC, Dani Casanovas, trobo un parell de novetats: Xavi Estébanez [bloc], i Empar Crespo [bloc], ambdós del País Valencià, és a dir, militant de les JERPV. Les joventuts independentistes, per cert, estrenen l’agregador de blocs Jovent independentista.

Afegeixo als enllaços d’ERC el bloc de Pere Vilarrasa, d’Osona, que preferia el pacte nacional i no dissimula el seu malestar per l’episodi de les banderes. A can Vilarrasa, precisament, m’assebento que la cap de gabinet de l’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan-Ignasi Elena, membre de l’executiva del PSC, es diu Mila Arcarons i té aquest bloc, que sumo als enllaços socialistes. Arcarons és diputada del PSC al Parlament i secretària d’Organització del partit a l’Alt Penedès i Garraf.

Incorporo també al llistat de blocs socialistes Vides paral·leles, del periodista Pep Gorgori, que treballa al gabinet de comunicació del PSC, i a qui veig sovint pel Parlament. Gorgori és la parella del primer secretari del PSC a Gràcia, Guillem Espriu [bloc], amb la qual cosa les dues bitàcoles actuen una com a suplement de l’altra i viceversa, segons expliquen. (En aquest arxiu del maig trobareu anotacions del viatge de noces d’en Pep i en Guillem per Itàlia.)

Dues altres novetats al directori socialista són el bloc del primer secretari de la JSC a Girona, Pere Simón, i el bloc de la militant del PSC de Mataró Glòria Figuerola.

Arran d’una anterior anotació meva [Interessants novetats blocaires], el regidor vallenc del PSC Jaume Pros [bloc] va escriure Bloc amb fulls. Gràcies.
Crec que és interessant l’apunt Factors que faciliten l’èxit d’un bloc, del cap de Comunicació de CDC i regidor a Sant Feliu de Codines, Roc Fernàndez [bloc]. Al directori de blocs nacionalistes acaba d’afegir-se el simpatitzant Carles Almécija [bloc].

A la catosfera nacionalista hi ha novetat. Pere Torres, del pinyol convergent, s’ha passat a MésVilaweb i ha obert aquest bloc, en substitució d’aquest anterior. Torres és un autèntic cervell, exsecretari general al Departament de Medi Ambient en època de Felip Puig i exregidor de Rubí. Ideòleg del sector que en algun moment es va denominar "talibà" de CDC, Torres s’ha proposat defugir el contingut polític i deixar-se anar més intel·lectualment amb la nova bitàcola.

Les eleccions municipals tornaran a ser l’escenari de la cibercampanya. Ho apunta en Marc Teixidor, el blocaire de referència a l’Escala: Això és política! L’alcaldable socialista de l’Escala, Estanis Puig [bloc], ha penjat el vídeo de la seva presentació al diari personal.

El blocaire socialista i ugetista José Rodríguez escrivia El blog número 3 en el rànking d’Alianzo? i com que feia temps que no hi entrava, a Alianzo, vaig descobrir que efectivament tenien un rànquing (aquí, el genèric) de blocs en català i de Catalunya, que no és ben bé el mateix. També tenen el rànquing de polítics. Apunteu-vos-hi!

Alguna cosa està canviant en la ciberdemocracia. Llegeixo que l’alcalde de Sant Joan Despí, Antonio Poveda, de qui no conec bloc, debatrà amb els veïns els pressupostos en un xat per Internet al web municipal. L’alcalde atendrà on line les preguntes dels ciutadans. Poveda, per cert, forma part de la galàxia més propera a José Montilla, segons un reportatge recent de La Vanguardia.

En Lluís Sabatés, de Torelló, em fa saber que el CEIP Dr. Fortià Solà ha creat un parell de blocs, recomanats a la pàgina web del centre. Escriure és divertit! és el bloc del cicle mitjà i El racó de l’escriptor és el del cicle superior.

Parlant d’escriptura i d’escriptors (en potència), una mala notícia és que Toni Cucarella tanca el seu bloc i deixa tota activitat literària. L’escriptor de Xàtiva Toni Cucarella [bloc] ens diu Adéu. Ras i curt. L’escriptor Jaume Subirana [bloc] troba que és Una mala notícia. Tot el contrari que l’escriptor Toni Ibàñez [bloc] insinua a Plegar que en Cucarella és un "impostor". Ibàñez, el provocador. I el premiat, també. Felicitats a qui signa M’agraden els dilluns.

Una bona notícia, en canvi, és el tercer aniversari de L’aeroplà del Raval, de Tina Vallès [Tres anys].

Gràcies, Gustau Moreno [bloc] per l’apunt Saül Gordillo parla de la blocosfera ebrenca.

  1. Benvolgut Saül Gordillo.
    Fan temps que us seguim des de MR. Com pots veure estàs al primer d’enllaços de visita obligatòria.
    Gràcies per citar-nos un altre cop. I gràcies a l’Antoni per fer-te arribar la nota del bloc.

    Salut i llarga vida al teu bloc, que és fresc i fantàstic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!