EL BARRINAIRE -Josep Arasa i Ferrer

"Tan sols quan has demostrat la teva capacitat de convertir-te en un problema pots començar a negociar amb el món la part de raó que creus que t'ha de correspondre" Enric Vila

28 de maig de 2010
General
0 comentaris

420 MILIONS PEL CIBERSOLDAT DE LA CHACÓN

Quan molta gent del país estan tenint problemes per arribar a finals de mes i d’altres ja no hi arriben. Quan els socialistes regalen una rebaixa del sou dels treballadors públics i la congelació de les jubilacions. La ministra de Defensa, Carme Chacón, va presentar els cibersoldats del Ejercito Español amb una despesa d’equipaments de 420 milions d’euros.

Una inversió mínima per poder equipar amb garanties a 7.000 soldats amb els sistemes de combat del futur, segons va informar divendres (27/05/10) El Economista. Amb aquest afany militarista, els socialistes volen equiparar el seu exercit al d’USA, Alemanya o França

El Mando de Adiestramiento y Doctrina del Ejercito (Madoc) ja disposa de l’equipament per a tres esquadrons. Trenta-sis homes degudament equipats i guarnits que han costat 26 milions d’euros i que properament aniran destinats a l’Afganistan.

Un vegada es posi en marxa la fabricació en sèrie d’aquest moderns equipaments és calcula que el preu per a cada soldat serà una mica inferior, a l’entorn dels 60.000 euros per persona.

Els soldats espanyols generaran energia mitjançant les botes, disposaran de GPS, càmeres de televisió, ordinador portatil, visió nocturna, radio, càmeres detectores de calor, rifles d’assalt Hecker&Koch G-36 amb visor hologràfic, etc….

Les empreses adjudicatàries del projecte són entre d’altres: EADS Defence& Securiti (Enrique Barrientos), Iturri y Fedur, Indra Sistemas (Javier Monzon), GMV, Heckler&Koch, L-3 Eotech…

Serà interessant conèixer qui hi ha entre els accionistes de cada una de les empreses adjudicatàries i possiblement intuiríem el perquè de l’absurda despesa militar que pocs polítics qüestionen.

 

ERC, FALSES VERITATS, MENTIDES CERTES?
11.09.2007 | 8.06
A General
LA LECCIÓN DE LA VISITA DEL PAPA
08.11.2010 | 1.58
A General
ESTAT CATALÀ I EL SEU PRESIDENT VITALICI
17.07.2007 | 4.06
A General

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.